Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Maakuntalennot alkavat 31.10., Jyväskylä 28.11.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on allekirjoittanut Finnairin kanssa sopimukset lentoliikenteen järjestämisestä viidelle maakuntakentälle. Lennot Helsingistä Joensuuhun, Kajaaniin ja kolmiolennot Kokkola-Pietarsaareen ja Kemi-Tornioon alkavat 31.10.2022. Jyväskylän lentojen operatiivisten järjestelyjen vaatiman lisäajan vuoksi lennot Jyväskylään alkavat 28.11.2022.

Finnair voitti tarjouskilpailun säännöllisten reittilentojen järjestämisestä Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Jyväskylän, Helsingin ja Kajaanin sekä kolmioreittinä Helsingin ja Kokkola-Pietarsaaren sekä Kemi-Tornion lentokenttien välillä.

“Aloitimme sopimusneuvottelut pikaisesti hankintapäätöksen jälkeen, ja ne on saatettu päätökseen. Sopimukset on nyt allekirjoitettu kaikkien reittien osalta. Lennot alkavat 31.10.2022 ja kestävät pisimmillään 30.7.2023 saakka. Jyväskylän lentojen aloituksen siirtyminen ei merkittävästi vaikuta sopimuskauden lentomääriin vaan viikkovuorojen määrää kasvatetaan vastaavasti”, kertoo johtaja Pipsa Eklund.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoja operoi Norra (Nordic Regional Airlines). Lisäksi Finnair voi tarvittaessa käyttää alihankkijana DAT:ia (Danish Air Transport). Edestakaisia lentoja lennetään reiteillä korkeintaan kaksi kertaa arkipäivässä suorilla yhteyksillä ja korkeintaan kolme kolmiolentoa Kemi-Kokkola-Helsinki-välillä.

Lentoaikataulut ja -liput ovat saatavilla Finnairin verkkosivuilta.

 

Lähde: Traficom

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.