Hyppää sisältöön
· Leena

Mailin sääntömääräinen syyskokous

Mailin sääntömääräinen syyskokous ja seminaari järjestettiin tänä vuonna upeassa Vanajanlinnassa.

Sateisesta lauantaista huolimatta paikalle saapui noin 70 maililaista 31 eri paikkakunnalta. Tunnelma heti kokouksen alusta alkaen oli innostunut ja iloinen.

Tuttuun tapaan kokouksen puheenjohtajana toimi Janne Arponen ja sihteerinä Sari Laaksonen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat kuten toimintasuunnitelma. Mailin toiminnan tavoitteena on turvata se, että alallamme työskentelee hyvinvoivia, vankkumattoman ammattitaitoisia ja motivoituneita työntekijöitä. Tämä edellyttää inhimillisiä työehtoja ja sitä, että voidaan työskennellä ilman jatkuvasti paineita aiheuttavaa YT-neuvottelujen uhkaa ja tulevaisuuteen luottaen.

Toimintasuunnitelman yhteydessä nostettiin vahvasti esiin jäsenedut. Mitä kaikkea etuja liittoon kuuluvalla jäsenellä on. Liton nettisivuilta löytää hyvin informaatiota jäseneduista. Kaikilla liiton jäsenillä on oikeus ja mahdollisuus käyttää hyväkseen myös keskusjärjestö SAK:n tarjoamia jäsenetuja sekä esimerkiksi työttömän jäsenen Tatsi ry:n palveluita. Palkansaajien Hyvinvointi ja Terveys ry:n – PHT ry – järjestämät hyvinvointijaksot ovat myöskin liiton jäsenen haettavissa.

Mailin uusi hallitus yhteiskuvassa. Vasemmalta Patrick Azéma (GBT Finland), Kirsi-Marja Vilja, (GBT Finland) Satu Barman (GBT Finland), Heli Koivurinne (Eckerö Line), Sari Laaksonen (Travel Forte), puheenjohtaja Janne Arponen (Aurinkomatkat), Mirva Kolkka (Primera Holidays), Irma Hoikkala (Eckerö Line), Hannele Lehto (GBT Finland), Anne Perttula (CWT Finlland) ja Noora Turku (Pohjolan Matka).

Kaikki henkilövalinnat tehtiin yksimielisesti. Mailin puheenjohtaja jatkaa Janne Arponen. Mailin hallitukseen eli toimikuntaan valittiin. Patrick Azema (uutena), Satu Barman, Irma Hoikkala, Heli Koivurinne, Mirva Kolkka, Sari Laaksonen, Hannele Lehto, Anne Perttula, Noora Turku ja Kirsi-Marja Vilja.

Kokous oli erittäin keskusteleva ja osallistuva. Työ-aika kysymykset aiheuttivat paljon keskustelua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivän kruunasi maittava illallinen ja ilo nousi kattoon kun illalliselle saapuivat Kreivit musisoimaan vain maililaisille. Silmänruokaa riitti ja se innoittikin kokousvieraat pistämään jalalla koreasti. Hauskaa oli ja ilo ylimmillään.

Sunnuntain seminaari meni Katrin klinikalla – tällä kertaa keskityttiin työehtosopimus neuvotteluihin. Katri kertoi kuinka TES syntyy, miten neuvottelut kulkevat, kuka/ketkä neuvottelevat jne. Käytiin läpi vanhoja tavoitteita ja tavoitteita tulevalle neuvottelulle. Keskustelu olisi varmasti jatkunut pitkälle iltaan asti. Mutta kotiinlähdön aika koitti iltapäivästä.

Kevätkokous järjestetään huhtikuussa.

 

Hannele Lehto, Maili
Leena