Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Malediiveille uusi luksuslentoyhtiö. Toimitusjohtajana Tero Taskila.

Uusi start-up luksuslentoyhtiö BeOnd aloittaa liikennöinnin Malediiveille ja Malediiveilta Airbus A321neo -koneilla.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Start-up toivoo aloittavansa toimintansa kesällä 2023 ja houkuttelevansa premium-matkailijoita, jotka lomailevat Malediivien luksuskohteissa.

Yhtiön suunnitelmissa on aloittaa lennot kohteisiin, joissa on maksukykyisiä matkustajia, kuten Dubaihin, Hongkongiin, Milanoon, Müncheniin, Pariisiin, Riadiin, Singaporeen, Taipeihin, Wieniin ja Zürichiin. BeOnd operoi 68-paikkaisilla Airbus A321LR -koneilla, jotka on konfiguroitu bisnesluokan 2-2 -istuimin.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentoyhtiön takana on Arabiemiirikunnissa toimiva sijoitusyhtiö Arabesque ja malediivilainen hospitality-yritys SIMDI Group. Ydinjohtoryhmään kuuluvat toimitusjohtaja Tero Taskila, turvallisuusjohtaja Max Nilov ja operatiivinen johtaja Sascha Feuerherd, joilla kaikilla on yli 20 vuoden kokemus ilmailusta ja johtamisesta.

“Näimme, että ilmailussa on markkinat luksusluokan vapaa-ajan lentoyhtiöille; se on tällä hetkellä nopeimmin kasvava matkustussegmentti, jota korona ennestään kiihdytti”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Tero Taskila.

Taskila on tuttu mies lentoyhtiömaailmassa. Hän on aikoinaan työskennellyt muun muassa Finnairilla, Qatar Airwaysilla, Gulf Airilla, airBalticilla ja Estonian Airilla sekä konsultoinut useita eri lentoyhtiöitä ja ollut mukana useissa start-upeissa konsulttina.

Lentoyhtiön kotipaikkana toimii Velanan kansainvälinen lentoasema (MLE). Kun BeOnd aloittaa toimintansa, se joutuu kilpailemaan muun muassa Emiratesin, Qatar Airwaysin, Singapore Airlinesin ja Etihadin premium-tuotteiden kanssa.

BeOndin matkustajat voivat lähtöselvittää matkatavaransa mukavasti jo omasta kodistaan, nauttia ensiluokkaisista lentokenttäkuljetuksista ja odottaa lentoaan premiumluokan lentokenttäloungeissa.

 

A321neo-luokan lentokoneissa on täysin makuuasentoon liukuvat istuimet ja lennolla tarjoillaan Michelin-tason aterioita; ”Michelin-menu lupaa laadukkaita, eksoottisia ja terveellisiä raaka-aineita, jotka on hankittu kestävästi kaikkialta maailmasta”.

BeOnd tekee tiivistä yhteistyötä Malediivien hallituksen kanssa, joka on myöntänyt lentoyhtiölle kansallisen lentoyhtiön aseman. BeOnd aikoo aloittaa toimintansa, kun sillä on kaksi lentokonetta laivastossaan, ja sen ensimmäinen reitti on Dubai-Male, minkä jälkeen se laajentaa toimintaansa muihin kohteisiin.

Lentoyhtiö aloittaa operoinnin  Airbus A321LR -koneella, mutta suunnittelee myös  Airbus A321XLR -koneen hankintaa – tämän pitkän kantaman lentokoneen odotetaan tulevan käyttöön vuonna 2024, ja sen avulla BeOnd voi yhdistää Malediivit entistä useampiin kohteisiin.

 

Lähde: BeOnd

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.