Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Malesia satsaa ekoturismiin

Malesia on pandemian aikana kehittänyt matkailutarjontaansa ja satsannut erityisesti ekomatkailun kehittämiseen. Malesian turistitoimiston varapuheenjohtaja Dato’ Sri Dr. Anil Sandhun mukaan etenkin Borneoon halutaan nyt matkailijoita.  Sabah ja Sarawak ovat ainutlaatuisia kohteita, missä upeiden rantakohteiden lisäksi luonto tarjoaa ainutkertaisia kokemuksia.

Matkamessuilla Malesian matkailutarjonnasta olivat kertomassa Haagissa sijaitsevasta Malesian lähetystöstä turismista vastaava johtaja Sharifaf Hafsya, Malesian turistitoimiston varapuheenjohtaja Dato’ Sri Dr. Anil Sandhu sekä Malesiaa Pohjoismaissa edustavan Aviarepsin Helen Eriksson.

Suomalaisten matkustajien määrä jäi vielä viime vuonna vähäiseksi, vain 2474 suomalaista vieraili maassa, kun vuonna 2019 määrä oli 13 557. ”Odotamme pääsevämme pandemiaa edeltäviin lukuihin kuitenkin pian. Matkamessuilla Malesian osastolla vieraili monia maastamme kiinnostuneita ihmisiä.”
Dato’ Sri Dr. Anil Sandhun mukaan suomalaisten viettävät Malesiassa keskimäärin 6-8 vuorokautta ja käyttävät matkallaan rahaa noin tuhat euroa.”

Sen jälkeen, kun rajat kansainvälisille turisteille jälleen huhtikuussa 2022 avautuivat, maassa vieraili jo yli seitsemän miljoonaa matkustajaa. Tälle vuodelle maan on asettanut tavoitteekseen 15,6 miljoonaa kansainvälistä vierailijaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Parin vuoden lepo teki Malesiassakin hyvää luonnolle. ”Malesiassa on 972 saarta, joista monet, kuten Sipadan ja Turtle Islands ovat olleet sukeltajien suuressa suosiossa. Nyt nämä saaret ovat olleet pari vuotta lepotilassa ja tarjoavat sukeltajille entistä värikkäämpiä ja rikkaampia sukelluskokemuksia.”

Turtle Island koostuu kolmesta saaresta, joista Selinganille perustettiin jo vuonna 1966 Malesian ensimmäinen kilpikonnien hautomo. Etenkin heinä-lokakuussa saaren hiekkarannoille nousee jopa viitisenkymmentä kilpikonnaa päivässä laskemaan munansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

Sen lisäksi, että Borneossa sukelletaan syvälle, siellä myös kiivetään korkealle. Mount Kinabalu on Malesian korkein vuori, joka kohoaa yli neljän kilometrin korkeuteen. Mount Kinabalun luonnonpuisto on suosittu vaelluskohde ja reittejä löytyy kaiken tasoisille vaeltajille.

Borneon Sarawak on toinen matkailijoiden suosima alue. Upeat hiekkarannat, luonnonpuistot ja etenkin orangit vetävät turisteja Sarawakiin. Semenggoh luonnonsuojelualueella näitä sympaattisia sukulaisiamme pääsee tervehtimään lähietäisyydeltä.

Malesiassa on monia nähtävyyksiä ja kulttuureja. Matkailijat voivat nauttia Penangin ja Langkawin rantaelämän kauneudesta, Cameron Highlandsin upeista maisemista, Sabahin ja Sarawakin kulttuurista ja runsaasta luonnosta sekä Kuala Lumpurin nopeasti kasvavasta modernista kaupungista, ostoskeskuksista ja mukavuuksista.

 

Sabahin osavaltion pääkaupunki Kota Kinabalu.

”Malesia tarjoaa matkailijoillemme todellisen Aasian; ”Malaysia Truly Asia”. Missään muualla ei sulassa sovussa asu Aasian kolmea suurinta etnistä ryhmää; malaijia, kiinalaisia ja intialaisia sekä muita etnisiä ryhmiä niin suuressa määrässä kuin Malesiassa. Tämä tosiasia tekee maastamme todellisen Aasian.”

 

”Malesialle on matkailijoille paljon tarjottavaa. Maa on laaja ja jokaiselle löytyy jotakin. Maassamme on useita kulttuureja, jotka ovat tuoneet mukanaan myös valtavan upean ruokakulttuurin. Meillä on vuoria, rantoja, upeita sukelluskohteita ja sykkiviä kaupunkeja. Kaikille siis varmasti jotain”, päättää Dato’ Sri Dr. Anil Sandhun.

Lisää Malesiasta:  https://www.malaysia.travel/

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.