Hyppää sisältöön
· Riikka Krenn

Malesian matkailutavoitteet korkealla: 35,6 miljoonaa kävijää vuoteen 2026 mennessä

Malesian matkailijamäärä kasvoi vuonna 2023 yli 18 % edellisvuoteen nähden. Kaikkiaan vierailijoita oli 19,1 miljoonaa, joista 8 100 suomalaista. Vuoteen 2026 mennessä maa tavoittelee kaikkiaan 35,6 miljoonaa kävijää.

Suomalaiskävijöiden määrä tuplaantui

Vuoden 2023 aikana Malesiassa vieraili 8 100 suomalaista, mikä on merkittävä kasvu verrattuna edellisvuoden lukuun 4 090 verraten. Korona näkyi numeroissa vielä vuonna 2022, mutta nyt suunta on vahvassa nousujohteessa.

Malesia panostaa pohjoismaisiin markkinoihin, mikä näkyi myös näyttävässä osastossa ja laajassa ohjelmassa Matkamessuilla. Yhdessä valtiollisen Malaysia Tourism Promotion Boardin kanssa messuilla esittäytyivät alueellisista toimijoista Sarawak, Sabah ja Langkawi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suuria teemoja Malesian matkailussa ovat luontokohteet, biodiversiteetti ja kestävä matkailu. Messuilla mukana olivat Langkawi Geopark sekä monet muut luontokohteet ja kansallispuistot, kuten Kinabalun UNESCO Global Geopark Sabahin osavaltiossa ja Sarawak Delta National Geopark Sarawakin osavaltiossa.

Sekä panokset että tavoitteet korkealla

Kestävän matkailun ja luontoarvojen aihepiiriin keskittyy myös vuoden 2026 Visit Malaysia Year, jonka pääteemaksi kestävä matkailu on nostettu. Maan hallitus on asettanut teemavuoden rohkeaksi tavoitteeksi 35,6 miljoonaa ulkomaista matkailijaa.

Tourism Malaysia toimii matkailunedistämisessä aktiivisesti ja näkyvin panostuksin. Maa tekee matkailumarkkinointia myös yhdessä Thaimaan ja Indonesian kanssa alueen IMT-GT-hankkeen (Indonesia, Malaysia, Thailand Growth Triangle) puitteissa.

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.