Hyppää sisältöön
Rantamaisema Mallorcalta
· Riikka Krenn

Mallorcan tapahtumatärpit vuodelle 2024

Mitä tehdä Mallorcalla? Poimintoja Mallorcan tapahtumakalenterista 2024.

Mallorca on saari, jossa historialliset perinteet punoutuvat uusiin taidesuuntauksiin. Saarella järjestetään lukuisia kulttuuritapahtumia, taidekierroksia sekä ruokafestivaaleja vuoden ympäri. Tässä valittuja ideoita vuoden 2024 tapahtumakalenterista.

Semana Santa, maaliskuu

Mallorcalla juhlitaan paikallisia perinteitä monin eri tavoin. Esimerkiksi Semana Santa on perinteinen juhla, jota vietetään palmusunnuntaista pääsiäissunnuntaihin, tänä vuonan 24.–31. maaliskuuta. Viikon aikana kadut täyttyvät uskonnollisista elementeistä, väreistä ja musiikista. Juhlaan kuuluu myös mallorcalaisen gastronomian erikoisuuksia, kuten empanadasia, lihatorttuja ja puolikuun muotoisia cocarrois-kakkuja, joissa on täytteenä vihanneksia, rusinoita ja pinjansiemeniä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Be Palma, huhti–toukokuu

Mallorcalainen keittiö suosii paikallisia raaka-aineita ja perinteisiä reseptejä. Mallorcalaiset ovat ylpeitä ruokakulttuuristaan, ja sille onkin omistettu monia eri tapahtumia. Yksi niistä on Be Palma, joka järjestetään pääkaupungissa 27. huhtikuuta – 7. toukokuuta. Tällöin Parc de la Mar on täynnä erilaisia ruokakojuja, joista voi ostaa paikallisista herkkuja livemusiikin tahdissa.

Nit de Sant Joan, kesäkuu

Kesäkuun 23. päivä – eli juhannuksen tienoilla – on Mallorcalla Nit de Sant Joan. Tuolloin juhlitaan valon voittoa pimeydestä ja toivotetaan kesä tervetulleeksi. Ihmiset viettävät iltaa rannalla kokon äärellä ja hyppivät merellä aaltojen yli “puhdistamassa sieluaan”.

Sons de Nit, heinäkuu

Erilainen mutta yhtä kaikki suosittu festivaali on viisipäiväinen Sons de Nit. Lavoilla nähdään sekä paikallisia että kansainvälisiä artisteja, minkä lisäksi festivaalilla pidetään aktivismiin liittyviä keskusteluja ja luentoja. Konserttipaikkoja ovat muun muassa Palma, Pollença ja Llucmajor.

La Nit de l’Art, syyskuu

Palma sykkii taidetta joka vuosi aina syyskuun kolmantena lauantaina, jolloin järjestetään La Nit de l’Art. Silloin 30 taidemuseoon on ilmainen sisäänpääsy ja ovet auki koko illan. Samana iltana Palman vanha kaupunki muuttuu valtavaksi ulkoilmamuseoksi, jossa taiteelliset kyvyt esittelevät luovia töitään

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TaPalma, marraskuu

20.–24. marraskuuta Palman valtaa TaPalma -festivaali, jonka aikana yli 50 ravintolaa ja baaria myyvät tapas-erikoisuuksiaan huokeaan hintaan. Tapahtumassa kiertää myös tuomaristo, joka valitsee vuoden parhaimmat tapakset ja tapas-kokin.

Musiikkitapahtumia ympäri vuoden

Myös musiikin ystäville on tarjolla ohjelmaa erilaisissa paikoissa ja eri genreissä. Saarella järjestetään niin ulkoilmakonsertteja viihtyisissä ympäristöissä kuin livekeikkoja suosituissa yökerhoissa. Myös klassisella musiikilla on tärkeä rooli saarella. Sitä edustaa etenkin Baleaarien sinfoniaorkesteri, joka konsertoi aina syyskuusta toukokuuhun.

Paikallista taidetta läpi koko kauden

Taide on niin ikään tärkeä osa mallorcalaista kulttuuria. Esimerkiksi pääkaupungin Palman lähellä sijaitsevassa Marratxíssa on taidereitti Ruta del Fang, jossa voi tutustua muun muassa keramiikkataiteeseen. Reitillä ohitetaan monia työpajoja, joissa saa seurata keramiikan valmistusta aina muotoilusta värjäykseen. Kannattaa vierailla myös Fang Museum -keramiikkamuseossa.

Lähde ja kuva: Fudacio Mallorca Turisme

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.