Maltalaisia eväitä metsäretkelle

Maltalainen keittiö on sekoitus makuja ja raaka-aineita koko Välimeren alueelta – etenkin Italiasta mutta myös Pohjois-Afrikasta.

Jos suunnitelmissa on kevätpiknikki, eväskoriin saa maltalaisia makuja näillä kahdella ruokalajilla: Pastizzit ovat ricotta- tai hernetäytteisiä filotaikinaleivonnaisia ja maltalaisten suosimia välipaloja.

 

Toinen klassikkoruoka on ftira-reikäleipä, jonka täytteenä on tomaattia, sipulia ja valkosipulia.

Tulevaa Maltan-matkaa varten kerrottakoon, että maan parasta ftiraa saa kuulemma sisarsaari Gozolta.

Ftiran ohje löytyy VisitGozon YouTube-kanavalta, ja pastizzeja voi opetella tekemään tv-kokki Jamie Oliverin reseptillä.

Sivustossa visitmalta.com voi lisäksi tutustua laajemminkin maltalaisen keittiön saloihin.

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X