Marco Palmu siirtyy Finnlinesille

Marco Palmu on nimitetty Finnlines-konsernin matkustajaliiketoiminnasta vastaavaksi Head of Passenger Services 1.9.2021 alkaen. Hän tulee kuulumaan Finnlinesin johtoryhmään (Board of Management) ja raportoimaan Finnlines Oyj:n toimitusjohtaja Emanuele Grimaldille.

Marco Palmu tulee Finnlinesille Tallink Silja Oy:ltä, jossa hän on toiminut viimeksi kaupallisena johtajana. Hänellä on laaja kokemus varustamo- ja matkustajaliiketoiminnoista.

 

Finnlinesin tulos parani toisen kvartaalin aikana

Finnlines-konsernin tammi–kesäkuun 2021 liikevaihto oli 270,8 miljoonaa euroa, mikä merkitsee 14,6 %:n kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Raportointikauden tulos oli 36,3 miljoonaa euroa, lisäystä 14,4 % verrattuna 31,7 miljoonaan euroon tammi–kesäkuussa 2020. Tulos ennen korkoja, veroja, poistoja ja arvonalentumisia, EBITDA, nousi 71,0 (66,4 vuonna 2020) miljoonaan euroon. Taloudellinen tulos on parantunut siitä huolimatta, että matkustajapalvelut kärsivät Suomen tiukoista covid-19-pandemiaan liittyvistä matkustusrajoituksista.

Finnlinesin kannattavuus parani viimeisimmän vuosineljänneksen aikana, mikä johtuu lähinnä kasvaneista lastimääristä. Ensimmäisen vuosipuoliskon aikana yhtiö kuljetti noin 391 (357 vuonna 2020) tuhatta lastiyksikköä, 90 (60) tuhatta autoa ja 228 (227) tuhatta yksityistä ja rahtiin liittyvää matkustajaa.

Finnlines kuljettaa yli kolmanneksen niistä miljoonasta kumipyöräyksiköstä, jotka kulkevat vuosittain Suomen tärkeimmillä merikuljetusreiteillä. Suomen ulkomaankaupan keskeisimmät merisillat ovat Suomi–Viro, Suomi–Ruotsi ja Suomi–Saksa.

 

Lähde: Finnlines

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X