Hyppää sisältöön
· Leena

MATKA tuo Suomeen kansainvälisiä ostajia

Matkamessujen, Visit Finlandin ja Finnairin Hosted buyers -ohjelmaan osallistuu lähes 100 ostajaa Euroopasta, Aasiasta, Australiasta ja USA:sta.

Finnair lennättää ostajat Suomeen noin viikon ajaksi tutustumaan matkailutarjontaan Matka Workshop Dayssa ja Matkamessuilla. Lisäksi ostajille tarjotaan alueellisten matkailuorganisaatioiden ja -toimijoiden järjestämä tutustumisretki suomalaiseen matkakohteeseen.

Hosted buyers -ohjelmassa on mukana seitsemän matkailualuetta Suomesta, muun muassa Kainuun Vuokatti ja Paljakka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hosted Buyers -ohjelman lisäksi Workshop Dayhin osallistuu ostajia myös itsenäisesti. Tähän mennessä päivään on rekisteröitynyt 200 ostajaa ja yli 160 myyjää. Myyjäyrityksiä tulee Euroopan lisäksi esimerkiksi Kiinasta, Meksikosta, Vietnamista ja Ecuadorista.

Elämyksiä Suomesta

Suomi matkailukohteena on kovassa nosteessa. Tilastokeskuksen Majoitustilaston ennakkotietojen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa lisääntyivät syyskuussa 11 % vuodesta 2016.

Eniten kasvoivat saksalaisten (27 %), kiinalaisten (25 %), brittien (23 %) ja yhdysvaltalaisten (20 %) yöpymiset.

Tilastojen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymisiä oli tammi-syyskuussa yhteensä 5 miljoonaa, mikä on 15 % enemmän kuin vastaavana aikana edellisenä vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena