Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Matkailijoiden määrä Helsingissä kasvoi kesällä

Matkailijoiden yöpymisten määrä Helsingissä kasvoi kesä-elokuussa 5 prosenttia kesään 2022 verrattuna. Elokuun tilastoissa näkyy jo yli 8 prosentin kasvu. Ulkomaisten vierailijoiden määrä lisääntyi kesä-elokuussa yli 15 prosenttia vuoteen 2022 verrattuna.

Kesä-elokuussa Helsingissä oli reilut 1,36 miljoonaa yöpymistä. Niistä 52 prosenttia oli kotimaisia matkailijoita ja 48 prosenttia ulkomailta tulleita. Majoitusliikkeiden huonekäyttöaste oli noin 66 prosenttia eli kaksi prosenttia korkeampi kuin viime kesänä. Lisäksi yöpyjiä oli myös majoitusliikkeiden ulkopuolella esimerkiksi kotimajoituksessa. Arvio heidän määrästään on noin 15 % kaikista yöpymisistä.
Helsingissä oli myös paljon päivämatkailijoita kuten kansainvälisiä risteilymatkailijoita.

Helsingin matkailuneuvonnassa palveltiin kesä-elokuussa noin 85 000 vierailijaa. 96 % asiakkaista, jotka käyttivät matkailuneuvontapalveluja, pitivät annettuja neuvoja erityisen tai hyvin hyödyllisinä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eniten ulkomaisia matkailijoita Helsinkiin saapui Yhdysvalloista, Saksasta, Britanniasta ja Ruotsista. Yllättävää kasvua tuli etenkin Australiasta. Myös Italiasta tultiin Helsinkiin selvästi viime vuotta enemmän.

”Suomen pääkaupunki on maailmalta katsottuna eksoottinen kohde, jossa ei ole kesällä turhan kuuma ja jossa ei ole samanlaista massamatkailua kuin Etelä-Euroopassa. Myös Suomen Natoon liittyminen on nostanut Suomea ja Helsinkiä maailmankartalle”, kertoo Helsingin matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

 

Lähde: Helsingin Matkailu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.