Matkailualan yrittäjä – hae Business Finlandin rahoitusta

Business Finlandin häiriötilannerahoitusta kannattaa nyt hakea.

  • Business Finland myöntää kahdenlaista rahoitusta 6-250 henkeä työllistävälle yritykselle.
  • ELY-keskukset suuntaavat rahoitusta yrityksille, joissa on yrittäjän/yrittäjien lisäksi 1-5 työsuhteessa olevaa henkilöä.
  • Yksinyrittäjien tilanteen auttamiseksi on valmisteilla työttömyysturvan väliaikainen laajennus, jonka perusteella yksinyrittäjät saavat työttömyyskorvausta tietyin ehdoin.

 

Rahoituspalvelujen kohteena ovat matkailu, matkailun oheispalvelut, luovat ja esittävät alat sekä kaikki toimialat, joiden alihankintaketjujen toimivuuteen koronavirustilanne on vaikuttanut tai vaikuttamassa.

Rahoitus on tarkoitettu yritykselle uusien liiketoimintojen selvittämiseen ja kehittämiseen poikkeusoloissa.

Rahoitus on avustusta, ja sitä ei tarvitse maksaa takaisin.

Rahoitusta on saatavilla kahta erilaista, ja se voidaan myöntää yritykselle kerran, poikkeustapauksessa useammin. Et voi hakea molempia rahoituksia samanaikaisesti. Kehittämisrahoitusta voi hakea myös suoraan ilman esiselvitysprojektia.

1) Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin – enintään 10 000 euroa. Avustuksen suuruus on 80 % projektin hyväksytyistä kokonaiskustannuksista ja ennakkoa voidaan maksaa 70 % myönnettävän avustuksen määrästä. Business Finlandin rahoituksen suuruus on enintään 10 000 € (hankkeen kokonaisbudjetti tällöin 12 500 euroa).

2) Kehittämisrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin – enintään 100 000 euroa. Avustuksen määrä on 80 % projektin hyväksytyistä kokonaiskustannuksista ja ennakkoa voidaan maksaa 70 % avustuksen määrästä. Business Finlandin rahoituksen suuruus on enintään 100 000 € (hankkeen kokonaisbudjetti tällöin 125 000 euroa).

Lisätietoa täältä
Business Finland

Ely-keskus

Tästä linkistä löydät yksityiskohtaiset ohjeet rahoitusanomuksen tekemiseksi.

 

Apua hakemukseen Haaga-Helialta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu tarjoaa pk-yrityksille maksutonta konsultointiapua osana Yrittäjyyden vuosi 2020 -kampanjaa.
Tavoitteena on, että mahdollisimman moni yritys saisi Business Finlandin häiriötilannerahoitusta.

Haaga-Helia:

Mikäli haet häiriötilannerahoitusta ja haluat hyödyntää asiantuntemustamme, ota meihin yhteyttä sähköpostitse. Sähköpostisi saatuamme sparraamme sinua puhelimitse eteenpäin hakemuksesi täyttämisessä. Keskustelun aikana muodostamme yhdessä tilannekuvan yrityksestäsi, minkä jälkeen voimme määritellä mahdollisia käyttökohteita häiriörahoituksesi hyödyntämisessä. Nämä palvelumme ovat sinulle täysin veloituksettomia. Haaga-Helia tarjoaa myös muita palveluita, joista voit lukea lisää sivuiltamme.

Lisää tietoa hakemusprosessista ja palveluistamme löydät verkkosivuiltamme osoitteesta:

https://www.haaga-helia.fi/fi/uutiset/haaga-helia-hairiotilannerahoitus tai olemalla yhteydessä Haaga-Helian tutkimus- ja kehittämispäällikkö Hannu Vahteraan, puh. 029 447 1171
hannu.vahtera@haaga-helia.fi

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X