Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Matkailuautojen ”airbnb” laajentaa Pohjoismaissa

Nopeasti kasvava startup Mycamper tarjoaa jakelukanavan matkailuautoille ja matkailuvaunuille Sveitsissä ja Pohjoismaissa. MyCamperilla on jakelukanavassaan jo 3500 ajoneuvoa, joita käyttäjät voivat vuokrata yksityisiltä ajoneuvojen omistajilta

Yhtiö keräsi joukkosijoittajilta 1,25 miljoonaa Sveitsin frangia (noin 1,28 miljoonaa euroa) vain muutamassa päivässä. Skaalautuvan liiketoimintamallin ansiosta MyCamper on laajentunut viidelle markkina-alueelle vain muutamassa vuodessa.

Asuntoautoon liittyy usein korkeita hankintakustannuksia sekä vuosittain toistuvia pysäköinti-, vakuutus-, ylläpito- ja veromaksuja. Vuokraamalla oman matkailuauton eteenpäin nämä kulut voidaan jakaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ruotsalaisen Housecar-alustan hankinnan myötä MyCamper on tullut Sveitsin lisäksi myös Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan markkinoille.

Pohjoismaat tarjoavat yritykselle hyvän kasvupotentiaalin, ja MyCamper tähtääkin vuotuisen varausvolyyminsa kasvattamiseen 75 miljoonaan Sveitsin frangiin vuoteen 2028 mennessä. “Joukkosijoittajilta saadulla pääomalla jatkamme kansainvälistä kasvuamme ja annamme myös jotain takaisin yhteisöllemme”, kertoo Stefan Lieberherr, MyCamperin toinen perustaja ja toimitusjohtaja. ”Joukkosijoittajilta saatua pääomaa käytetään nyt Pohjoismaiden skaalaukseen, uusille markkinoille laajentumiseen ja leirintäalueiden varaamiseen tarkoitetun tuotteen kehittämiseen.”

 

Lähde: MyCamper

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.