Matkailueläinten hyvinvointia koskeva kriteeristö julkaistu

Vetokoirien hyvinvointia matkailualan yrityksissä koskeva kriteeristö on nyt julkaistu osana kotimaista Green Activities -ekosertifikaattia.

Kyseessä on ensimmäinen matkailueläinten hyvinvointiin liittyvä kriteeristö.

Se on kehitetty yhteistyössä Lapin yliopiston matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin, matkailuyritysten sekä kansalaisjärjestöjen kanssa. Going Green Oy:n kehittämän ja hallinnoiman Green Activities -sertifikaatin perustana on kansainvälinen Green Key -ympäristöohjelma. 

Vetokoirakriteeristön asettama tavoitetaso näyttäisi ylittävän valmistelussa olevan eläinten hyvinvointilaiksikin kutsutun eläinsuojelulain vaatimukset. Merkittävimmät vaatimukset koskevat rekikoirien kesäajan liikuntaa ja aktivointia, niiden eläköitymistä ja nk. vahinkopentueita. Myös työntekijöiden asemaan ja hyvinvointiin on haluttu kiinnittää huomiota. Kriteeristö astuu voimaan heti.

Kriteeristön täyttävät yritykset voivat hakea kolmannen osapuolen verifioimaa Green Activities -sertifikaattia, joka myönnetään hakemuksen ja paikan päällä tehtävän auditoinnin perusteella. Tavoitteena on saada ensimmäiset yritykset sertifioitua kuluvan syksyn aikana. 

Valjakkoajelut ovat nopeasti kasvanut, erityisesti ulkomaalaisille suunnattu matkailutuote pohjoisessa. ”Suomen profiloituessa kestävän matkailun mallimaana on erityisen tärkeää, että myös matkailueläinten hyvinvointiin kiinnitetään huomiota. Green Activities -sertifikaatti auttaa rekiajeluita järjestäviä matkailuyrityksiä huomioimaan entistä paremmin eläinten hyvinvoinnin.” kommentoi Green Activities ohjelmajohtaja Heidi Heinonen Going Green Oy:ltä ja kiittää työryhmää hienosta saavutuksesta. 

Tulevan syksyn aikana Going Green tulee kehittämään vastaavan kriteeristön myös poromatkailun tarpeisiin yhteistyössä tärkeimpien sidosryhmien kanssa. 

Green Activities on kansainvälisen, matkailualan johtavan Green Key -ympäristöohjelman kotimainen pikkusisko. Green Key:n tavoin Green Activities -sertifikaatti on kolmannen tahon verifioima. Sertifioituja kohteita on Suomessa n. 20. Green Key ja Green Activities -ohjelmia hallinnoi ympäristökasvatusjärjestö FE1E Suomi ry:n omistama Going Green Oy. 

Lähde: Going Green Oy

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X