Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Matkailun tehopäivä lähestyy

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut siirtyi tammikuuhun 2022 pandemian edelleen taivuteltua kuluvan kevään suunnitelmia. Matkailualan nopean elpymisen tueksi järjestetään kuitenkin ammattilaisille suunnattu Matka Workshop Day Digital virtuaalitapahtumana torstaina 20. toukokuuta.

Matka Workshop Day on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan ostotapahtuma, joka törmäyttää potentiaaliset liikekumppanit ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Tapahtuman kysynnästä päätellen matkailuala katsoo tulevaan toiveikkaana.

“Mukana on jo nyt reilut 150 myyjäprofiilia ja uusia tippuu mukaan päivittäin. Tapahtumassa esittäytyy myös ilahduttavan monta ensikertalaista tai tauon jälkeen palaavaa toimijaa. Uusina tuttavuuksina ovat tulossa mukaan mm. lukuisat Italian kohteet, Unkari, Saksan matkailua edistävä Visit Germany, Alppien sydämessä Sveitsissä sijaitseva Jungfraun matkailualue, The Great American West -alue Yhdysvalloista sekä monet Viron alueelliset turistitoimistot”, kertoo Matkamessujen Business Manager Lumia Ankkuri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka nyt kohdataan verkossa, on konsepti aiemmilta vuosilta tuttu. Kotimaisia matkailutuotteita ja -palveluita esitellään ulkomaisille matkanjärjestäjille, ja kansainväliset palvelutarjoajat puolestaan tekevät kohteitaan tunnetuksi asiakkailleen Pohjois-Euroopan alueella.

Tehokkaat, vartin mittaiset kahdenkeskiset tapaamiset ostajien kanssa sovitaan ennakkoon. Kahdenvälisten tapaamisten ohella tarjolla on tällä kertaa myös virtuaalisia myyjäloungeja, joissa voi chattailla ostajien kanssa tai pitää myyntiesityksiä jopa kymmenelle ostajalle samaan aikaan. Vieraat lounge-tilaan kutsutaan kätevästi tapaamisjärjestelmän kautta. Ostajat ovat tervetulleita liittymään lounge-tiloihin vapaasti myös silloin, kun one-to-one-tapaamisissa on taukoa. Lounge on idealtaan ikään kuin virtuaalikahvila, jossa voi viettää aikaa hyvässä seurassa tapaamisten välillä.

Matka Workshop Day Digital -tapahtumassa esittäytyvät toimijat löytyvät maittain tapahtuman sivuilta, ja rekisteröitymällä tapaamisia pääsee sopimaan vaikka saman tien. Vuosi sitten Workshop Day keräsi 746 osallistujaa 45 maasta ja tapaamisia sovittiin lähes 7000.

Matka Workshop Day Digital verkossa 20.5.2021:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.