Matkailusymposium 30-vuotisjuhlavuosi houkuttelee Porvooseen noin 150 tutkijaa

Haaga-Helian Porvoon Campus isännöi vuosittaista Nordic Symposium on Tourism and Hospitality Research -tapahtumaa 27.–29.9.2022. Symposiumin teema liittyy matkailun ajankohtaisiin aiheisiin, kuten kestävään kehitykseen, elämyksiin ja esteettömyyteen.

Tutkijat esittelevät symposiumin aikana tutkimushankkeita, jotka liittyvät matkailun ajankohtaisiin teemoihin, kuten matkailun kestävään kehittämiseen, matkailuun elämysalana ja digitalisaatioon.

Matkailun tutkimus on tärkeää aikana, jona monet kriisit ovat vaikuttaneet alaan sekä Suomessa että muualla maailmassa. Kriiseistä merkittävin on ollut COVID-19-pandemia, joka käytännössä pysäytti koko kansainvälisen matkailun. Myös Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on herättänyt huolen matkustamisen turvallisuudesta erityisesti Pohjois-Euroopassa. Samaan aikaan matkailun kestävyydestä keskustellaan. Suuri kysymys on, lisäävätkö viime vuosien mullistukset vihreiden ja entistä kestävämpien vaihtoehtojen kysyntää.

Suomen tunnetuin kestävän matkailun tutkija, Oulun yliopiston professori Jarkko Saarinen on yksi symposiumin pääpuhujista. Muut pääpuhujat ovat norjalainen matkailuelämysten asiantuntija Nina K. Brit Prebensen ja Iso-Britanniasta kotoisin oleva Iis Tussyadia, joka tutkimuksessaan keskittyy matkailualan digitalisaatioon.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta yliopettaja Jarmo Ritalahti vastaa konferenssin toteutuksesta. Tieteellisen toimikunnan puheenjohtaja Itä-Suomen yliopiston professori Raija Komppula. Useat Haaga-Helian Porvoon Campuksen opettajat ja opiskelijat ovat olleet mukana tapahtuman suunnittelussa yli vuoden ajan.

Symposium tarjoaa pohjoismaisille tutkijoille mahdollisuuden kohdata toisensa kasvokkain ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Järjestäjinä odotamme uusia ajatuksia siitä, miten matkailu on kehittynyt Pohjoismaissa viime vuosina, mutta myös uusia verkostoja ja tutkimusideoita, jotka tukevat osaltaan matkailualan tulevaa kehitystä.

Lisätietoa: https://www.nordicsymposium2022.fi/

 

Lähde: Haaga-Helia

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X