Hyppää sisältöön
· Leena

Matkailutoimittajat kannustavat kansaa kotimaan matkailuun

Suomalaisia matkailutoimittajia edustava Matkailutoimittajien Kilta haluaa edistää kotimaan matkailua. Toimittajat toteavat, että Suomessa on niin paljon mielenkiintoisia kohteita, että yhden vuoden aikana niitä ei ehdi kiertää, saati tutustua.

Talvella 50 vuotta täyttäneen yhdistyksen hallitus on tiistai-iltana ja keskiviikkona vierailulla Rovaniemellä. Edellisestä Lapin matkasta on kulunut vuosia.

“Kotimaan matkailu tulee nousemaan monestakin syystä”, sanoo matkailutoimittajien puheenjohtaja Reijo Härkönen. “Tähän on monta aihetta. Kotimaan matkailu on lähimatkailua, mentiinpä sitten naapurikuntaan, itään, länteen tai pohjoiseen.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

-Matkalle voi mennä monin keinoin; kävellen, polkupyörällä, bussilla, junalla, omalla autolla tai lentäen. Nyt on kotimaan aika, painottaa puheenjohtaja.

Matkailutoimittajiin kuuluu Suomessa satakunta jäsentä eri puolilta Suomea, Lapistakin useampia. Yhdistys järjestää myös koko jäsenistönsä voimin tutustumismatkoja jatkossakin yhä enemmän kotimaahan. Lappi on pitkien matkojen vuoksi ollut viime vuosina harvemmin matkan kohteena.

“Hyvä jos Lappi pääsee jatkossa yhä enemmän myös kotimaisen matkailumedian valokeilaan”, sanoo matkailutoimittajien lappilainen jäsen Markku Torkko.

Rovaniemellä matkailutoimittajien hallituksen matkan kohteina ovat Rovaniemi sekä ennen kaikkea voimakkaasti kasvava Napapiirin alue.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Toivottavasti jatkossa yhä useammin tullaan myös pohjoiseen”, lupailee puheenjohtaja Reijo Härkönen.

Matkailutoimittajien Killan hallitus otti matkallaan kantaa myös koulujen loma-aikoihin. Kotimaan matkailun kannalta on ikävää, kun koulujen lomat alkavat toukokuun lopussa, jolloin maahan voi sataa pohjoisen puhaltaessa lunta ja räntää. Toisaalta koulut alkavat elokuun alussa, jolloin voidaan kokea vielä kesän kovimpia helteitä, jolloin koululaiset istuvat kuumissa luokissa ajatuksissaan muuta kuin oppiminen.

Lähde: Matkailutoimittajien kilta
Kuva: Visit Rovaniemi

 

Leena