Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Matkalaukku Emiratesin ensimmäisen luokan istuimesta?

Emirates lanseeraa rajoitetun määrän matkatavaroita ja asusteita, jotka on valmistettu kierrätetyistä lentokoneiden matkustamon tekstiileistä – “Aircrafted by Emirates”.

Valikoimaan kuuluu matkalaukkuja, reppuja, käsilaukkuja, korttikoteloita, toalettilaukkuja, vöitä ja jopa kenkiä, jotka kaikki ovat Emiratesin räätälien suunnittelemia ja valmistamia käsityönä Emiratesin Dubaissa sijaitsevassa matkustamopajassa.

Tuotteet tulevat myyntiin ensi vuonna Emiratesin omissa myymälöissäja kaikki tuotot lahjoitetaan Emirates Airline Foundationin kautta apua tarvitseville lapsille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Malliston valmistuksessa käytetyt materiaalit ovat Emiratesin ikonisesta A380-koneesta ja 777-koneesta. Tavaroita ja laukkuja varten on käytetty uudelleen kaikenlaisia yllättäviä materiaaleja, kuten alumiinisia pääntukia, A380:n loungessa olleiden sohvien nahkaa, turvavöitä ja jopa kapteenin istuimen turkista. 16:sta lentokoneesta on jo otettu talteen yli 14 000 kiloa materiaaleja. Hankkeen jatkuessa on mahdollista ottaa talteen jopa 270 kiloa nahkaa ja 627 kiloa istuinkangasta jälkiasennettua lentokonetta kohti.

Jokainen kappale tehdään käsityönä tilauksesta, ja näin ollen asiakkaat voivat pyytää henkilökohtaista laserkaiverrusta näihin ainutlaatuisiin käsilaukkuihin, matkalaukkuihin tai muihin tavaroihin.

Materiaaleina on käytetty korkealaatuista puhdasta nahkaa ensimmäisen luokan istuimista, 95-prosenttista villaa sisältäviä istuinkankaita ja puhdasta nahkaa kapteenin istuimista. Kaikki kankaat pestään pesulassa, minkä jälkeen ne puhdistetaan käsin, nahkakäsitellään tarvittaessa ja desinfioidaan perusteellisesti ennen kuin ne ommellaan yksilöllisiksi kappaleiksi. Laukkuihin lisätään vuori sekä toimivat vetoketjut.

Emiratesilla on 14 “räätälin” tiimi, joiden tehtävänä on korjata ja ommella kaikki repeämät Emiratesin lentokoneiden sisätiloissa. Neljä näistä räätäleistä työskentelee tällä hetkellä kokopäiväisesti kierrätystuotteiden parissa ja he tekevät yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa ideoiden löytämiseksi eri materiaalien uudelleenkäytöstä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Emirates

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.