Matkalla Turun ja Helsingin välillä?

Jos automatkasi vie Sinut tänä kesänä ykköstielle, pysähdy matkalla Suomen vanhimmalla taukopaikalla, Lahnajärvellä, Helsingin ja Turun puolivälissä.

Taukopaikka aukaistiin olympiavuonna 1952 Lahnajärven rantatörmälle nimellä Matkamanna.

Nyt Lahnajärven taukopaikka on saanut uuden omistajan ja se on täysin uudistettu.

Kokonaisuuteen kuuluvat kahvila, oma leipomo, A-oikeuksin varustettu ravintola, lähituottajien tilapuoti, yleisölle avoin uimaranta ja kokous- sekä majoitustilat. Uimaranta tulee käyttöön kesäkuun alkupuolella.

Ravintolan 48-paikkaisella terassilla on oma grilli ja kokki. Lahnajärven uutena ravintoloitsijana aloittaa pitkän linjan ammattilainen Teemu Mattila, jonka yritys Gourmet Sarfvik Oy on pyörittänyt mm. Sarfvikin golfkentän, Talin Kartanon ja Kaartin ravintoloita. Ravintoloista Sarfvik on valittu useampaan kertaan Suomen parhaaksi golfravintolaksi.

Kesän alussa aukeavat rantapaviljonki tanssilavoineen, lämmitetyt uima-altaat, kokoustilat, sauna sekä majoitustilat matkailijoille.

Taukopaikka Lahnajärvi tarjoaa aktiviteetteja yhteistyökumppaniensa kautta, mukana mm. pyöräily, kalastus ja melonta.

“Sijaintimme luonnonkauniilla paikalla lisää myös vastuuta ympäristöstä. Aurinkoenergian ohella maalämpöjärjestelmämme käyttää järviveden lämpöä lämmitykseen: lämmitysjärjestelmä ottaa järvivettä sisään ja lähettää sen viilentyneenä takaisin. Lahnajärven juomavesikin tulee omasta kaivosta, meillä on porakaivoja kaksi kappaletta” yrittäjä Pekka Lounio kertoo. “Valitsemme ensisijaisesti lähellä tuotettuja raaka-aineita ja tuotteita ja teemme yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, työllistämme paikallisia ja tarjoamme kylälle palveluita, joita siellä muuten ei olisi.”

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X