Hyppää sisältöön
· Riikka Krenn

Matkamessujen 2024 vastuullisuuskilpailun voittaja on Kasnäsudden

Matkamessujen vastuullisuuskilpailun viidestä finalistista voittoon itsensä pitchasi toisessa sukupolvessa toimiva perheyritys, kylpylähotelli ja ravintola Kasnäsudden, joka palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron palkintorahalla.

Toisella kerralla voittoon

Vastuullisuuskilpailun voittaja puhutteli tuomareita laajalla vastuullisuusohjelmallaan, joka kattoi kilpailun osallistumisen kriteerit kaikilla osa-alueilla. Kasnäsudden osoitti myös sinnikkyyttä osallistumalla kilpailuun toisen kerran ja saavutti tällä kerralla voiton.

– Kasnäsudden valittiin voittajaksi, koska se vastasi esityksessään kaikkiin kilpailun osallistumisen kriteereihin, joista erityisesti puhutteli meriveden puhdistaminen hotellin ja kylpylän käyttöön sekä laaja sosiaalisen vastuun ohjelma, jossa huomioidaan lähiseudun asukkaat, seniorit ja lapset, kertoo kilpailun raadin puheenjohtaja Timo Saranpää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ympäristövastuun lisäksi myös sosiaalinen vastuu keskiössä

Ab Kasnäsudden Oy on vuonna 1995 perustettu Ab Salmonfarm Oy:n tytäryhtiö, joka toimii Turun saaristossa, Kasnäsissa. Matkailupalveluja tarjoava yritys on osa perheyritystä, jota tänä päivänä johtaa jo toisessa sukupolvessa Wilhelm Liljeqvist perheineen. Yritykseen kuuluu hotelli, ravintola, kylpylä, kokouspalvelut, vierasvenesatama, Caravan-alue sekä elintarvikekauppa kalatiskeineen, kahvila ja leipomo.

Kilpailun kriteereissäkin mainitut puhtaan energian käyttö ja energian tarpeen vähentäminen, sekä tuotteiden ja paikallisten palveluiden ja yritysten hyödyntäminen on hienolla tavalla otettu huomioon kylpylähotellin ja ravintolan toiminnassa. Sähkö tulee lähisaaren Högsårassa toimivista tuulimyllyistä. Lämmön säästön eteen on tehty toimenpiteitä ja kylpylä, ulkoaltaat sekä ravintola lämmitetään hukkalämmöllä, joka otetaan talteen naapurissa toimivalta Ab Salmonfarm Oy emoyhtiöltä. Myös vesi tulee läheltä, sillä käyttövesi ja kylpylävedet puhdistetaan merivedestä Kasnäsin omalla puhdistamolla. Ravintolassa, kaupassa että kylpylässä tarjotaan lähiviljeltyjä- ja tuotettuja tuotteita.

Kasnäsin toiminnassa on otettu huomioon myös sosiaalinen vastuu. Kaikki Kemiönsaaren seniorit saavat veloituksetta käyttää kylpylän palveluita ja esikoululaisille tarjotaan uimakouluopetusta. He mahdollistavat nuorten kilpauimareiden harjoittelun altaissaan. Myös yhteisöllisyys on Kasnäsille tärkeää, ja he järjestävät kyläläisille muun muassa juhannusjuhlia.

Vuonna 2024 Vastuullisuuskilpailuun osallistui kaikkiaa 33 alan yritystä ja toimijaa. Finaaliin päässeissä yrityksissä vastuullisuuteen oli tartuttu innovatiivisella otteella ja huomioon oli otettu niin ympäristö kuin sosiaaliset tekijät. Kilpailun muut finalistit olivat Haltia Lake Lodge, Matkatoimisto Aventura, Scandic Hotels ja Viking Line.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Messukeskus

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.