Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Matkamessujen ohjelma julkistettiin

Matka 2023:n ohjelman julkistus on aloitettu tapahtuman nettisivuilla. Ohjelmassa nousee uusia tuulia matkakohteista viimeisen kolmen vuoden ajalta sekä värikkäitä esityksiä ympäri maailman. Matkamessujen partnerimaa Kreikka on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.1.2023 (ammattilaispäivä 19.1.23).

 Ohjelmaa ja esityksiä on viidellä eri lavalla: Inspiration, Nordic, Second Home, We love Cruises ja Sustainability Stage -nimisillä lavoilla. Nimensä mukaista ohjelmasisältöä on matkailuinspiraatiota herättävistä esityksistä aina matkailun vastuullisuuden ja ruokamatkailun aiheisiin. Lisäksi Caravan-messuilla ja Helsinki Food Travel Districtillä on omat lavansa.

Matkamessujen lavaohjelma koostuu yleisöpäivinä matkareittien, -kohteiden ja erilaisten matkustustapojen ja oppaiden esittelyistä sekä upeista musiikki- ja tanssiesityksistä aina Flamengosta afrikkalaisiin ja aasialaisiin tanssikuvioihin. Ohjelmat avaavat tuttuihinkin lomakohteisiin uusia näkökulmia reittien ja erilaisten majoitus-, ravintola-, aktiviteetti- sekä opastuspalvelujen muodossa. Vastuullisen matkailun asiasisältöä löytyy sekä ammatti-, että yleisöpäivinä etenkin Sustainability Square -lavalta. Perjantaina 20.1. Nordic Stagella pitchaavat Matkamessujen vastuullisuuskilpailun finalistit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tasty Travel

Matkamessuilla ruoka ja ravintolat ovat aikaisempaa suuremmassa roolissa. Tasty Travel -alueella hallissa 7 vierailija pääsee nauttimaan makuja kotisuomesta ja maailmalta sekä ostamaan tuliaisia kotiin. Uutena osana Tasty Travelia omana alueenaan hallissa 6 esittäytyy Food Campin kuratoima Helsinki Food Court -tyyppinen ravintolakokonaisuus, jolla edistetään kantakaupungin elinvoimaisuutta. Lavalla nähdään tunnettuja huippukokkeja ja keskustellaan ruokamatkailuun liittyvistä aiheista. Makupaloja tarjoavat Pompier Espa, Peloton Cycling Eatery, Yeastie Boi, Fat Ramen, Pastis sekä Happy Waffle.

”Matkailu on keskeinen toimiala Helsingille ja Helsinki ruokamatkailun näyteikkuna matkailijoille. Matkamessut on hyvin kansainvälinen tapahtuma ja näin ollen erinomainen paikka esitellä makuelämyksiä niin kansainväliselle kuin kotimaisille kävijöille”, sanoo Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen.

Sustainability Square ja maata pitkin matkailu

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maata pitkin matkailu on noussut ilmiönä useamman vuoden ajan. Toisille se on tapa matkustaa kohteeseen junalla, kun taas toisille se on vastuullinen tapa liikkua ja viettää lomaa lentomatkan päässä esimerkiksi pyöräillen tai autoillen.

Sustainability Square -torilta hallissa 6 löytyy kestävään matkailuun pohjautuvia yrityksiä ja alueella on oma lava, jossa keskustellaan kestävän matkailun aiheesta erilaisista näkökulmasta. Kävijä voi saada esimerkiksi vastuullisen matkailun vinkkejä Ruotsiin, Norjaan tai Islantiin matkustettaessa. VR esittelee Sustainability Squaren -torin tuntumassa junamatkailun mahdollisuuksia ja palveluja.

Inspiration Stage
Hallissa 7 ulkomaan kohteiden alueella esittäytyy lähes 70 maata ja niillä esittäydytään laajasti eri kohteilla. Monien matkailuaiheiden lisäksi suurella Inspiration Stagella nähdään Afrikan lämpöä ja rytmejä sekä Idän eksotiikkaa.

Nordic Stage – kotimaa ja lähialueet

Kotimaan matkailu on ollut viime vuosina suomalaisten suosiossa ja alue esittäytyy tulevilla Matkamessuilla aikaisempaa laajemmin. Ohjelmalavalla hallissa 6 on yleisöpäivinä matkustusvinkkejä ja esityksiä sekä perjantaina 20.1. opiskelijaohjelmaa.

Second Home – Loma-asunto ulkomailla

Matkamessujen Second Home -alueella hallissa 6 on mahdollista tutustua myös kakkoskodin tai lomahuoneiston hankintaan ulkomailla. Etätyömahdollisuuksien lisäännyttyä on kiinnostus lomakodin hankintaan ulkomailla kasvanut. Alueella on oma ohjelmalava, jossa kuullaan ajankohtaisia vinkkejä ja kokemuksia kakkoskodin hankintaan liittyen sekä kerrotaan mm. ostoprosessista ja esimerkiksi pankkiasioinnista ulkomailla.

Sunny Village
Trooppisen auringon alueiden ja risteilymaailman näytteilleasettajat ja varustamot löytyvät hallista 7. Alueella saa tietoa kansainvälisisistä risteilymatkoista Välimeren alueelta Karibialle ja Kaukoitään saakka. Alueella on We Love Cruises -lava, jonka ohjelma koostuu eri risteilyreittien sisällöistä, nähtävyyksistä ja eksoottisista kohteista kuten Seychellit, Malediivit, Malesia, Thaimaa, Uganda ja Tansania.

 

 

Lähde: Messukeskus

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.