Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Matkamessujen partnermaa on julkaistu

Matkamessut järjestetään tammikuun 17-21. päivinä jälleen Helsingin messukeskuksessa. Messut alkavat 17.1. workshop-päivällä, 18.1. on ammattilaisten päivä ja 19-21.1. messut ovat avoinna kaikelle kansalle.

Messuilla on joka vuosi partnermaa, joka saa erityistä näkyvyyttä. Tammikuun messuilla partnermaa on Espanja.

”Espanjan valikoituminen partnerimaaksi tuo meille merkittävää näkyvyyttä ja mahdollisuuden tarjota suomalaisille matkustajille tuoreita tietoja ja päivitettyjä vinkkejä vuoden 2024 matkaelämyksiin Espanjassa. Meille on erittäin tärkeää tuoda esille uusia kohteita, mutta näyttää myös miten perinteisemmät matkailukohteet uudistuvat”, sanoo Julio E. Jiménez Novella Espanjan matkailutoimistosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tilastokeskuksen mukaan tammi-huhtikuun 2023 aikana suomalaiset tekivät yhteensä 1,44 miljoonaa vapaa-ajan matkaa ulkomaille, joissa yövyttiin vähintään yksi yö. Näistä maa-kohtaisesti tarkasteltuna 300 000 vapaa-ajan matkaa suuntautui Espanjaan, mikä teki siitä markkinoiden suosituimman kohteen vuoden ensimmäiselle kvartaalille. Suomen Matkailualan liiton (SMAL) vuoden 2022 tilastojen mukaan Espanja sijoittui toiseksi vapaa-ajan matkapakettien suosikkikohteena 185 000 matkustajalla, joista noin 80 % valitsi Kanariansaaret kohteekseen.

”Espanja on Matkamessujen kävijöille suosikkikohde, jossa riittää nähtävää ja tekemistä ja jonka ruokakulttuurilla on matkailijoille tärkeä merkitys. Kattavan messunäkyvyyden ansiosta uskomme, että messuvieraat saavat uusia vinkkejä Espanjaan – entistä monipuolisempana ja tuoreempana matkakohteena. Olemme ilahtuneita siitä, että voimme tarjota espanjalaisille näytteilleasettajille tilaisuuden tavata matkailijoita messuilla kasvotusten”, iloitsee Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen.

Vastuulliset matkailuelämykset, ruoka- ja perhematkailu sekä retkeily ja aktiviteetit ”Outdoor” ovat Matkamessujen sisältöteemoja, jotka ovat tärkeitä myös näytteilleasettajiksi ympäri maailmaa saapuville lähes tuhannelle matkailuorganisaatioille ja -yrityksille. Partnerimaana Espanja toivookin sytyttävänsä suomalaisissa inspiraation tutustua paikallisten palveluiden vastuullisuusohjelmiin ja retkeilymahdollisuuksiin.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Matkamessut
Kuva: Sevilla

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.