Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Matkamessujen vastuullisuuskilpailun finaali

Ensimmäistä kertaa Matkamessuilla järjestettävän vastuullisuuskilpailu Sustainable Travel Competitionin finalistit on julkistettu.

Kilpailuun otti osaa 22 Matkamessuille osallistuvaa yritystä, joista kilpailun tuomaristo valitsi finaaliin viisi. Valinnoissaan tuomaristo kiinnitti huomiota osallistujien vakuuttavuuteen, skaalautuvuuteen sekä toistettavuuteen.

Osallistuvien vastuullisten matkailutuotteiden tai -palveluiden tulee olla kuluttajille myynnissä vuonna 2020.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kilpailun finalistit ovat:

Aurora eMotion

Herrankukkaro

Matkatoimisto Aventura

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rukakeskus

Visit Saaremaa

”Kilpailuun osallistuvissa yrityksissä korostui voimakkaasti ympäristövastuullisuus, ja monissa yrityksissä ja kohteissa kompensoitiin muun muassa lentopäästöjä. Finaaliin päässeissä yrityksissä vastuullisuus on huomioitu lisäksi myös käytettävässä teknologiassa ja innovaatioissa, sekä sosiaalisen vastuun keinoin. Kilpailuun osallistui hyvin erikokoisia matkailualan toimijoita, ja oli ilahduttavaa huomata, että vastuullisista tuotteista, teoista ja palveluista löytyy erilaisia vaihtoehtoja kaikkien kokoluokkien matkailualan toimijoille. Kilpailun finaalin käyminen Matkamessujen ohjelmalavalla mahdollistaa myös sen, että muut alan yritykset voivat saada käsityksen siitä, minkälaista vastuullisuus matkailualalla voi olla, ja minkälaisia tuloksia sillä voidaan saavuttaa”, kertoo tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää.

Kilpailun finaali käydään Matkamessujen Inspiration Stagella perjantaina 17.1. kello 15 alkaen.

Finaalissa kullakin yrityksellä on viisi minuuttia aikaa esitellä tuote, ratkaisu tai palvelu ja sillä saadut tulokset. Kilpailun tuomaristo palkitsee tämän jälkeen voittajan Suomen Messusäätiön myöntämällä 3 000 euron palkintorahalla.

Tuomaristoon kuuluvat: tuomariston puheenjohtaja Timo Saranpää SMAL, Liisa Kokkarinen Visit Finland, Minnamaari Harmaala Haaga-Helia, Jeppe Klockersson Fair Travel, Sari Siitonen Clonet ja Maria Mroue Messukeskus Helsinki.

 

Lähde: Matkamessut

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.