Hyppää sisältöön
· Leena

Matkamessut vielä kerran

Helsingin matkamessuista on vierähtänyt jo muutama viikko, mutta tehdään sinne vielä pieni muistelumatka.

Messuilla oli kävi yhteensä 64 600 matkailusta kiinnostunutta, joista noin 48 000 kuluttajaa.
Näytteilleasettajia oli 86 maasta.

Keskiviikon Global Workshopissa oli mukana 190 myyjää, 45:stä maasta.
Ostajia oli paikalla 318.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Business Forum oli tänä vuonna suurempi kuin koskaan. Mukana oli mm. Sunhotels ja Totalstay -tuotemerkeillä Pohjoismaissa ja Baltiassa toimiva WebBeds, joka palkitsi parhaita yhteistyökumppaneitaan Suomesta ja Baltiasta kuluneen vuoden yhteistyöstä.
Kuvassa Matka-Miettisen Olli Miettinen vastaanotti Concorde Travel Groupin puolesta ”Top Supporting Travel Group” -palkinnon. Kuvassa vasemmalta Harri Kaijannon saappaisiin astunut Jaana Haapa-aho ja  Philippa Chesler WebBeds, Olli Miettinen Concorde Travel Group ja Andreas Kvarnmalm WebBeds.
Muut palkitut olivat:
Newcomer of the Year (Rocket of the Year): HRG Finland, Top Supporting Agency – Leisure: Matka-Agentit, Top Supporting Agency – Corporate: CWT Estonia ja Top Supporting Online Agency: Lakeuden Matkat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutena maana mukana oli Dubain naapurissa sijaitseva Arabiemiraattien kolmanneksi suurin emiraatti, Sharja. Se sijaitsee vain 7 km päässä Dubain lentokentältä. Sharjissa järjestetään huhtikuussa maailman suurimmat kirjamessut. Emiraatti haluaa tehdä itseään tunnetuksi nimenomaan kulttuuri- ja muilla tapahtumilla. Touko-elokuussa lämpötila kohoaa yli 40 asteeseen, muina kuukausina ilmasto on miellyttävän lämmin, muttei tukahduttava. Kuvassa Khalid Waleed Al Mansoori.

Hurtigrutenin Anna-Maija Isachsenin mukana messuilla oli Suomen ja Ruotsin uusi Key Account Manager Mikael Worku.

Egyptin turistitoimiston Dr. Mohamed El sherbeiny on iloinen, että suomalaiset ovat taas palanneet Egyptiin.

Sri Lanka on auringon ja hymyn maa, muistuttaa oikealla kuvassa Sri Lankan turistitoimiston Jagath Perera.

Ruandan kansanmurhista on kulunut jo 25 vuotta ja nyt maa on yksi Afrikan mantereen siisteimmistä ja turvallisimmista maista. ”Olemme maailman 9. turvallisin maa”, kertoo Ruandan Tukholman lähetystön Gabriel Gabiro. Siisteydestä kertoo myös se, että muovipussit on maassa kielletty. Ne takavarikoidaan heti lentokentällä.
Maailmanpankin ”Doing Business” -listalla Ruanda yltää jo sijalle 29, mm. ohi Espanjan. Suomi on listalla sijalla 17.
Maa satsaa luontoturismiin ja vuoristogorilloja pääsee katsomaan vain, jos maksaa korkeat vierailumaksut.

USAlla oli messuilla täysin uusi osasto. Kuvassa Alamon Paul Stanley ja Los Angelesia edustava Johnny Gardsäter.

Ras Al Khaiman osastolla oli kuhinaa. Tämä Arabiemiraattien pieni emiraatti on kehittynyt menestyneeksi lomakohteeksi, joka tarjoilee rauhallisempaa lomailua kuin naapuri Dubai. Tarjolla on ensiluokkaisia hotelleja, rantaa, luontoa ja seikkailuja sekä maailman pisin ja hurjin vaijerilasku.

Tänä vuonna juhlitaan Japanin ja Suomen 100-vuotisia diplomaattisuhteita. Sen kunniaksi japanilainen Hamamatsu-Suomi ystävyysyhdistys lahjoittaa Suomeen omikoshin eli kannettavan shintolaispyhätön. Japanissa on tapana iloisissa kansanjuhlissa kantaa omikoshia ympäri kylää tai kaupunkia pukeutuneina tätä varten tehtyihin asuihin. Maaliskuussa avataan Tokion lähelle  myös Muumilaakso. Juhlavuodesta messuilla iloitsivat punaisessa takissa Japan Airlinesin Markku Hasegawa, oikealla Japanin suurlähetystön Seena Kitami sekä muut messuilla olleet.

 

Eckerö Linen merenneitokin oli noussut Suomenlahdesta messuvieraiden iloksi.

Tunisian vaikeat vuodet alkavat olla takanapäin. Siitä iloitsivat messuilla tunisialaisten käsitöiden myyjä Chelly Noureddine, Tunisian turistitoimiston uusi johtaja Saoussen Elloumi, Tunisian Suomen suurlähetystön Rim Ayadi Mahmoudi, Tunisian turistitoimiston Mohamed Meddeb sekä Tunisian lähetystön virkailija.

Etelä-Afrikan turistitoimisto vieraili messuviikolla Tampereella ja Helsingissä. Esittelyssä oli SA Special, joka on interaktiivinen online koulutusjärjestelmä matkatoimistovirkailijoille. Kaksiosaisen kurssin läpäisseet saavat todistuksen ja voivat käyttää titteliä SA Specialist ja South African Travel expert. He voivat hyödyntää koulutustaan yrityksensä mainonnassa. Houkutteleva etuus on myös tieto siitä, että kurssin suorittaneet priorisoidaan, kun valitaan osallistujia opintomatkoille.  Kuvassa Etelä-Afrikan turistitoimisto Seabu ja Abby, keskellä United Spirit Nordicin Michelle.

Finnairin ständillä varattiin messuhintaisia kesän lentoja.

Ensi vuonna messut järjestetään 17.-19. tammikuuta.

 

Leena