Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Matkustajaliikenne edelleen lähes pysähdyksissä

Helsingin Sataman mukaan matkustajaliikenne oli tammi-maaliskuussa lähes pysähdyksissä koronapandemian mukanaan tuomien matkustusrajoitusten takia. Tällä hetkellä sallittua on yhteiskunnan toimivuuden tai huoltovarmuuden kannalta merkittävä työmatkaliikenne. 

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä matkustajia kulki Helsingin Sataman kautta 374 000, mikä on lähes 80 % vähemmän kuin edellisen vuoden vastavana aikana.

Tukholman ja Pietarin liikenne oli Helsingistä täysin pysähdyksissä. Tallinnan matkustajaliikenteessä kulki 362 420 henkilöä ja Travemunden liikenteessä 11 955 henkilöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingin Satamassa toivomme matkustajaliikenteen asteittaisen palautumisen alkavan touko-kesäkuussa”, kertoo sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari. ”Se kuitenkin riippuu Suomen ja lähialueiden koronatilanteen kehityksestä ja viranomaisten exit-strategian toimeenpanon aikataulusta.”

Lähde: Helsingin Satama

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.