Hyppää sisältöön
· Leena

Merellinen pääkaupunkiseutu on nyt kaikkien nautittavissa

Merellinen Espoo tarjoaa tänä kesänä mahdollisuuksia saariston tunnelmasta nauttimiseen yhä enemmän myös veneettömille.

Espoon rantaraitti on Espoon rantaviivaa mukaileva yli 40 kilometriä pitkä ulkoilijan paratiisi, jonka maisemat vaihtelevat luonnonsuojelualueesta uimarantoihin ja urbaaniin bisneskeskittymään. Rantaraitti toimii porttina Espoon kauniiseen saaristoon.

Tänä kesänä on Espoossa useita kokeiluita, jotka ovat osa 6Aika Perille asti -hanketta. Niissä haetaan uudenlaisia liikkumisen palveluja sekä ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupunkiveneet

Kaupunkivenepalvelu Skipperin ideana on tarjota vesillepääsy kaikille kaupunkisoutuveneillä ja -moottoriveneillä. Kaupunkisoutuveneen voi vuokrata kerrallaan kolmeksi tunniksi.

Espoossa kaupunkisoutuveneet sijaitsevat Keilarananssa, Otsolahdessa, Haukilahdessa ja Nokkalassa. Tämän kesän uutuus on kaupunkimoottoriveneet. Ne mahdollistavat pidemmät retket saaristoon, Kaupunkimoottoriveneet sijaitsevat Espoon Kailarannassa.

Venekyyti ja satamapaikka

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

BOUT Oy Ab:n toteuttaman alustan avulla on mahdollista ostaa ja tarjota venekyytejä. Palvelua onkin kutsuttu veneiden uberiksi. Mobiilisovellus tarjoaa veneilijöille tilaisuuden liiketoiminnan harjoittamiseen ja kyytien ostajille pääsyn paikkoihin, joihin reittiliikenteen reitit tai aikataulut eivät sovi.

Satamapaikka.com -palvelun kautta veneilyn harrastaja voi varata vierasvenepaikan ennakkoon sekä vapauttaa oman paikkansa vuokrattavaksi sen vapaana ollessa. Myös satamat ja venekerhot voivat vuokrata alustan avulla vapaata venepaikkakapasiteettiaan vieraspaikoiksi. Satamapaikka.com -palvelu on käytössä yli 120 satamassa. Kokeilun toteuttaa Bookkaa Finland Oy.

Iltaliikenne Pentalaan

Aava Lines Oy aloittaa tänä kesänä linjaliikennöinnin Espoon Soukasta vesibussilla Pentalan saareen torstai-, perjantai- ja lauantai-iltaisin.

Pentalassa vieraita palvelee merellinen kesäravintola Paven.

Pentalassa vieraita palvelee merellinen kesäravintola Paven.

Pentalassa (pääkuva) sijaitsee myös viime kesänä avattu Saaristomuseo, jossa voi tutustua vanhan kalastajatilan rakennuksiin ja elämään. Vanhin rakennus on 1790-luvulta.

Luonnonkauniilla ja monipuolisella saarella voi piipahtaa myös saaren omalla järvellä tai Diksandin luonnonhiekkarannalla.

Antti Haukkamaa
Leena