Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Messujen uudet maat: Algeria ja Sao Tome & Principe

Ensi viikolla on luvassa on kansainvälistä tunnelmaa, ajankohtaisia aiheita ja elämyksiä 70 eri maasta.

Matkamessuilla 2023 esitellään ennätysmäärä uusia tai uudistettuja matkailukohteita, tarinallisia majoituspalveluja, kahviloita, ravintoloita, tapahtumia, museoita sekä aktiviteettitarjontaa. Moni näistä kilpailee myös Matkamessujen Vastuullisuuskilpailussa, jonka voittaja julkaistaan Matkamessuilla perjantaina 20.1.2023.

Kotimaan alue esittäytyy tulevilla Matkamessuilla aikaisempaa laajemmin. Isojen ja keskisuurten kaupunkien kanssa myös lähialueiden pienemmät paikkakunnat toivottavat kävijät tervetulleiksi tutustumaan. Esimerkiksi Go Saimaan alueella on Lappeenrannan, Imatran ja Savonlinnan lisäksi esillä yli 50 pienempää paikkakuntaa, yritystä ja majoituskohteita, joiden joukossa on varmasti monelle tuntemattomia helmiä. Jyväskylä-Lahti -alueen yhteisosasto tarjoaa Järvi-Suomeen ihastuneille paljon aktiviteettejä, perhematkailua unohtamatta. Ruka-Kuusamo ja Lapin tunnetuimmat matkailukohteet löytyvät omilta osastoiltaan ja esittelevät laajasti myös kesäaktiviteetteja ja tapahtumia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finnish Archipelago esittelee Suomen saaristoalueen kohteita ja kaupunkeja kuten Visit Åland, Turku, Pori, Rauma, Salo, Naanatali ja Parainen. Vaasa ja Merenkurkun alue laivayhteyksineen Uumajaan on viime vuosina kehittänyt matkailupalvelujaan näyttävästi. Niin ikään Visit Oulun alue tarjoaa niin kesä- kuin talvimatkailuun ja kulttuuriin laajasti erilaisia kohteita aina Iso-Syötteeltä Raahen vanhaan kaupunkiin aina Kalajoen hiekoille saakka. Kainuu Arctic Lakeland vakuuttaa Matkamessujen kävijät tunnetuilla aktiviteettikohteillaan Vuokatin ja Ukkohallan alueilla ja lähikuntien ”piilopaikoilla” Oulujärven rannalla.

Matkamessuilla esittäytyvät ensimmäistä kertaa pieni saarivaltio Sao Tome & Principe Länsi-Afrikan rannikolta. Tulivuoriperäinen saarivaltio sijaitsee päiväntasaajan korkeudella ja on luontomatkaajan paratiisi. Ihmiset ovat afrikkalaista ja portugalilaista alkuperää. Portugali on säilynyt maan virallisena kielenä aina 1400-luvulta saakka, jolloin portugalilaiset asuttivat saaret.

Toinen ensikertalainen Matkamessuilla tulee niin ikään Afrikan mantereelta. Algeria haluaa avata maata nyt matkailijoille ja tarjoaa kulttuurijanoisille valtavasti nähtävää. Jos haluaa nähdä hyvin säilyneitä roomalaisten aikaisia raunioita, on Algerian pohjoisrannikolla mitä esitellä. Keidaskaupunkien ja esihistoriallisten karavaanireittien varrelta löytyy paljon kalliomaalauksia ja kaiverruksia. Algeria on valtavan kokoinen maa, jolla on toistatuhatta kilometriä rantaviivaa. Noin tunnin ajomatkan päässä Algerista länteen sijaitsee tunnetuin rantakohde Tipaza.

Lue meteorologi Markus Mäntysaaren matkasta Algeriassa vuonna 2019 ja Antti Haukkamaan Algerian matkasta syksyllä 2022.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Afrikan lämpöä ja rytmejä Matkamessuille tuovat osastoillaan myös Uganda, Tansania ja Namibia ja monet matkoja järjestävät toimistot. Kaukoidän estetiikkaa paikalle tuovat näyttävillä osastoillaan Japani, Malesia, Thaimaa ja Malediivit. Lukuisat maat ovat esillä myös ystävyysseurojen tai matkatoimistojen kautta kuten Intia ja Zimbabwe. Suurimpina näyttäytyvät suomalaisten suosikkimaat Kreikka, Espanja, Kroatia, Kypros, Portugali, Puola, Viro ja Latvia.

 

Lähde: Matkamessut

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.