Hyppää sisältöön
· Leena

Meyer Turku luovutti Mein Schiff 1:n

Uusi Mein Schiff 1 on jo viides Turussa rakennettu TUI Cruisesin alus.

Laivasarjaan on tehty jokaisen laivan kohdalla parannuksia perustuen matkustajilta saatuun palautteeseen. Uusin alus on 20 metriä aikaisempia sarjan aluksia pidempi laiva, jossa erityisesti matkustajatiloja on suunniteltu uudestaan. Laivassa on myös useita erityiskohteita, kuten laivan perän lähes 50 metriä leveä uusi timantti, Lagune-auringonottoalue, uusi katettu urheiluhalli sekä laivan perässä korotettu lähes 400 metriä pitkä juoksurata.

”Perän vaikuttava 50 metriä leveä uudenlainen timanttirakenne vain kymmeniä metrejä potkureiden yläpuolella yhdistää lasia ja terästä. Timantti on hyvä esimerkki siitä, miten yhdistämme arkkitehtisuunnittelua insinööriosaamiseemme tehokkaiden ja hienostuneiden tietokonemallinnusten avulla. Innovaatiot, Turun laivanrakennustiimimme vahvistaminen, sekä 200 miljoonan euron investointimme ovat meidän keinomme kilpailla vahvasti valtio-omisteisia kilpailijoitamme vastaan”, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer toteaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös ympäristöystävällisyys oli Uuden Mein Schiff 1:n suunnittelun keskeinen asia. Jokainen Mein Schiff on aina ollut edellistä energiatehokkaampi, ja nyt Uusi Mein Schiff 1 on suunniteltu jopa 10 prosenttia viime vuoden Mein Schiff 6:tta energiatehokkaammaksi. Uusi Mein Schiff 1 on ensimmäisiä risteilylaivoja, jossa on sekä pää- että lisämoottoreiden katalysaattorit, jotka vähentävät typpioksidipäästöjä.

”Jatkamme laivastomme laajentamista ensi vuonna uudella Mein Schiff 2:lla ja vuonna 2023 Mein Schiff 7:llä”, TUI Cruisesin toimitusjohtaja Wybcke Meier sanoo.
Mein Schiff 2 on jo rakenteilla Meyer Turun telakalla.

Mein Schiff 1 kastetaan Hampurissa 11.5. Ensimmäiset matkustajat nousevat laivaan pian tämän jälkeen.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Mein Schiff 1 numeroina

Sopimus allekirjoitettiin: 1.7.2015

Pituus: 315 m

Leveys: 36 m

Bruttopainotonnit: 111 500

Matkustajia: 3132

Hyttien määrä: 1437

Miehistöä: 1092

Lippu: Malta

Leena