Miksi haluamme matkustaa kauas?

Vaikuttava kaupunki -podcastissa toimittaja Riku Rantala pohtii asiantuntijoiden kanssa, miksi haluamme matkustaa kauas? Miten lähimatkailusta tehdään houkuttelevaa ja kaupungeista asukkaille elämyksellisiä?

Kotimaan- ja lähimatkailun suosio kasvoi jo ennen koronaa, mutta samaan tahtiin kasvoivat myös lentomatkat ulkomaille.

Vaikuttava kaupunki -podcastin seitsemännessä jaksossa toimittaja Riku Rantalan vieraina ovat Lapin yliopiston matkailun kulttuurintutkimuksen professori Soile Veijola ja Swecon kaupunkisuunnittelun projektipäällikkö Mikko Raninen.

Jaksossa pohditaan, miksi oikeastaan matkustamme. Voisimmeko saada läheltä samoja tunteita ja havaintoja, joita haemme kaukaa? Kasvaako lähi- ja kotimaanmatkailu pysyvästi, vai hyppäävätkö reissaajat lentokoneeseen alta aikayksikön, kun se on taas mahdollista? Voidaanko lähiympäristöstä tehdä kaupunkisuunnittelun keinoin houkutteleva ajanviettokohde?

”Uskon että matkailun tehdasasetukset ovat koronavuoden tai -vuosien aikana sen verran kokonaisvaltaisesti muuttuneet, että työmatkailu ei palaa entiselleen eikä lähimatkailulle enää hymähdellä. Koittaa entistä tietoisempi matkailun aikakausi, ja osa ihmisistä matkustaa vähemmän, mutta sitäkin tietoisemmin ja kestävämmin”, pohtii Soile Veijola.

Kuuntele koko jakso:
Spotifystä >>
Apple Podcastista >>
Google Podcastista >>

 

Lähde: Sweco Finland

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X