Hyppää sisältöön
· Leena

Miltä Turku Tuntuu?

Turkulaisille meri tuottaa positiivisia tunnekokemuksia. Merkittävin merellisyyden kokemus on Ruissalo ja toiseksi olennaisin on kokemus saaristosta.

Tutkimukseen osallistuneiden Turun tärkeimpien ulkomaisten matkailijaryhmien – ruotsalaisten, saksalaisten ja kiinalaisten – tunnekokemus merellisestä Turusta oli eniten rentouttava ja rauhallinen/tyyni.

Ruotsalaisille ja saksalaisille Turku on merellisimmillään joen rannalla ja satamassa. Ruotsalaisilla korostuu muita enemmän Naantali ja muumimaailma olennaisena merellisyyden kokemisen paikkana. Tärkeimmät merelliset tekijät ruotsalaisille ja saksalaisille Turussa ovat kävelyreitti veden äärellä, rantaravintolat ja satamaterminaali.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinalaisille merellisen Turun aistimuksissa korostuvat puhdas raikas ilma ja viileys iholla, jotka lienevät yleisemminkin mielikuvakokemuksia Suomesta.

Matkailijan näkökulmasta Turun merellisessä kaupunkikokemuksessa on monta kehitettävää seikkaa. Näkymä merelle on kaikille matkailijaryhmille tärkein merellisyyden tekijä, jonka suhteen Turku ei yllä ideaaliin. Lyhytkestoisista veneajeluista ovat kiinnostuneita erityisesti saksalaiset ja kiinalaiset.

Matkailijoiden aistimukset merellisestä Turusta paljastavat sen olevan heille varsin tavanomainen kaupunkikokemus.

Ne Turun alueen mahdollistamat ainutlaatuiset luonto- ja saaristokokemukset, jotka välittyvät paikallisten moniaistisista kokemuskuvauksista, eivät tavoita matkailijoita. Merellisen Turun parhaat palat ovat vielä salaisia aarteita matkailun näkökulmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tutustu tutkimukseen

Kuva: Visit Finland, Vesa Aaltonen

 

Leena