Minne suomalaiset matkustivat pandemian aikana?

Tilastokeskus on julkaissut tiedot siitä, minne suomalaiset matkustivat pandemian aikana. Tilastoissa ovat mukana vuodet 2020 ja 2021.

15–84-vuotiaat suomalaiset tekivät 63,6 miljoonaa matkaa vuonna 2021, kun mukaan lasketaan kotimaan ja ulkomaan vapaa-ajanmatkat sekä työ- ja kokousmatkat. Yöpymisen sisältäneiden matkojen lisäksi matkamäärässä ovat mukana myös sekä kotimaan että ulkomaan päivämatkat. Yöpymisen sisältäneitä matkoja oli 31,2 miljoonaa eli noin puolet kaikista matkoista

Vuonna 2021 suomalaiset tekivät yhteensä 27,7 miljoonaa yöpymisen sisältänyttä vapaa-ajanmatkaa kotimaassa, mikä on 8 % enemmän kuin vuonna 2019 ennen pandemiaa.

Kotimaan vapaa-ajan päivämatkoja tehtiin vuonna 2021 yhteensä 28,6 miljoonaa, mikä on merkittävästi enemmän kuin vuonna 2018, jolloin päivämatkat viimeksi tilastoitiin. Vuoteen 2018 verrattuna suhteellisesti eniten suosiotaan kasvattivat vapaa-ajan päivämatkat Pohjanmaalle sekä Kanta-Hämeeseen. Kesällä (touko-elokuussa) kotimaan vapaa-ajan päivämatkoja tehtiin lähes 12 miljoonaa, mutta myös keväällä (tammi-huhtikuussa) ja syksyllä (syys-joulukuussa) kotimaan päivämatkailu oli suosittua.

Ulkomaan vapaa-ajanmatkoja tilastoitiin yhteensä 1,9 miljoonaa. Mukana ovat yöpymisen kohdemaassa sisältäneet matkat, risteilyt ja päivämatkat.

 

Tilastokeskuksen artikkeliin pääset tästä.

 

Lähde: Tilastokeskus
Kuva: Visit Lappeenranta 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X