Hyppää sisältöön
· Leena

Mitä sinä voit matkustaa ympäristöä säästäen?

Aurinkomatkat muistuttaa sivuillaan seitsemästä pienestä teosta, jotka auttavat säästämään luontoa.

Muista ympäristöä myös lomalla

Hyvin hoidettu ympäristö on onnistuneen loman edellytys. Sinäkin voit auttaa pitämään lomakohteesi ympäristöä kunnossa. Toimimalla vastuullisena matkailijana voit näyttää mallia siitä, kuinka voi lomailla ympäristöä ajatellen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Säästä vettä

Vesi on monessa lomakohteessa rajallinen ja arvokas luonnonvara. Kylpy kuluttaa vettä kolme kertaa enemmän kuin suihku. Veden juoksutus hampaita pestessä tuhlaa 10 litraa puhdasta vettä viemäriin. Pienistä puroista syntyy suuri virta.

Pidä vedet puhtaana

Käytä kohtuullisesti shampoota ja muita pesuaineita. Älä heitä tupakantumppeja tai muuta kiinteätä jätettä wc-pönttöön – näin kuormitat jätevedenhuoltoa vähemmän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Säästä energiaa

Sammuta valot, ilmastointi ja muut sähkösyöpöt, kun lähdet hotellihuoneestasi. Mitä vähemmän sähköä kuluu, sitä vähemmän kuluu energiavaroja sähkön tuottamiseen ja voimaloiden päästöt vähenevät.

Vältä roskia

Jätteet tulee käsitellä ja säilöä jonnekin. Tämä voi muodostua ongelmaksi, jos paikalla on paljon turisteja tuottamassa paljon jätettä. Huolimaton roskien heittely muuttaa kauneimmankin lomakohteen kaatopaikaksi. Näytä hyvää esimerkkiä.

Suojele kasveja ja eläimiä

Kasvit ja eläimet sekä niiden elinympäristöt vaativat erityishuomiotamme ja suojelua. Pidä tämä mielessäsi liikkuessasi luonnossa. Älä osta uhanalaisista lajeista tehtyjä matkamuistoja, kuten simpukankuoria, koralleja ja täytettyjä eläimiä.

Kunnioita maata ja sen asukkaita

Maassa maan tavalla – muista, että olet vieraana. Kunnioittava asenne isäntiäsi ja emäntiäsi kohtaan auttaa säilyttämään kohteen kulttuuria ja paikallisväriä.

Lähde: Aurinkomatkat

Leena