Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Mittavia satsauksia Pyhälle

Pyhällä aloitetaan mittavat investoinnit hyvin menneiden vuosien jälkeen.

Juuri päättyneellä talvikaudella hiihtokeskus kasvatti hiihtopäiviä 25 % talveen 2018-2019 verrattuna ja 50 % lyhyeksi jääneeseen vuoden takaiseen talvikauteen verrattuna.

Pyhän tuorein investointipäätös on 10 miljoonan euron Kultakero –hanke, joka nostaa Pyhätunturin kokonaisinvestoinnit ennätykselliseen yli 15 miljoonaan euroon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäisessä vaiheessa rakentuu Kultakero 1, joka tuo Pyhälle 200 kaivattua luksustasoista kaupallista petiä. Kultakero ykköseen rakentuvat myös täysin uudet 400 m2 vuokraamo- ja myymälätilat, joka nostavat Pyhän hotelliaukion palvelutarjonnan uudelle tasolle.

Jouluksi 2022 avattavaan kokonaisuuteen valmistuu 28 huipputasoista hotellihuonetta ja 14 maisemahuoneistoa ulkoporealtailla, jotka myydään Ski-Inn mallilla yksityisomistajille.

”Huoneistojen kysyntä on ylittänyt kaikki odotuksemme, sillä kaikki huoneistot on jo varattu. Pyhä on nyt todella vahvassa vedossa ja houkuttelee uusia ystäviä rinteilleen”, iloitsee Pyhätunturi Oy:n toimitusjohtaja ja yksi perheyhtiön omistajista Ville Aho.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pyhän tunturikylän rakentamista on tavoite jatkaa kesällä 2022 hotellin uudella kerroksella ja 40 hotellihuoneella. Kultakeron 2 -vaihe tunturikylän pohjoisosaan, aivan rinteiden viereen, on tavoitteena toteuttaa hotellin uuden kerroksen jälkeen.

Myös suositun Pyhälinnan 3-vaihe aloitetaan kesällä 2021. Reilun 2 miljoonan euron investoinnilla toteutuu neljä huipputason hirsihuvilaa ja 40 uutta vuodepaikkaa Pyhän ytimeen.

Pyhän uuden tunturikylän on tavoite olla kokonaan valmis vuoteen 2024 mennessä.

PohjoisExpress – maan odotetuin tuolihissi

Uusi PohjoisExpress kuljettaa Pyhän huipulle 2 400 laskijaa tunnissa ja matka kestää alle 5 minuuttia, eli kaksi kertaa enemmän asiakkaita ja puolet lyhyemmässä ajassa kuin nykyinen ankkurihissi. Pyhän vastuullisuusohjelman ja kierrätyksen hengessä hissi hankitaan käytettynä Italiasta ja peruskorjataan. Rakennustyöt aloitetaan toukokuussa 2021 heti lumien sulaessa.

 

Lähde: Pyhä

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.