Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

MSC World Europa aloitti risteilyt Välimerellä

MSC Cruisesin uusi MSC World Europa -alus on saapunut Eurooppaan ja aloittanut ensimmäisen kesäkautensa Välimerellä.

Viikon risteily vie matkaajat Italian Genovaan, Napoliin ja Messinaan sekä Vallettaan Maltalla, Barcelonaan Espanjassa ja Marseilleen Ranskassa.

Lokakuussa 2022 risteilyt aloittanut MSC World Europa on MSC Cruisesin suurin ja ensimmäinen nesteytetyllä maakaasulla (LNG) toimiva alus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MSC World Europassa on hiilidioksipäästöjä satamassa vähentävä maasähköliitäntä sekä edistynyt jätevedenpuhdistusjärjestelmä (AWTS), joka täyttää maailman tiukimmat standardit. Se käsittelee kaiken laivalla tuotetun jäteveden lähellä vesijohtoveden tasoa. Aluksessa on myös painolastiveden käsittelyjärjestelmä, joka estää haitallisten vieraslajien pääsyn meriympäristöön painolastiveden mukana. Näin se täyttää IMO:n painolastiveden hallintaa koskevan yleissopimuksen vaatimukset.

Aluksella on oma tiimi jätteiden lajittelulle ja käsittelylle. Kaikki jätteet lajitellaan seitsemään eri tyyppiin, esimerkiksi lasiin, alumiiniin ja paperiin. Jätteet käsitellään erikoislaitteilla, kuten murskataan tai niputetaan aluksen jätehuoltolaitoksessa.

Lisäksi MSC World Europa sisältää vedenalaisen melun hallintajärjestelmän, joka minimoi aluksen aiheuttamaa häiriötä mereneläville. Aluksella on useita energiatehokkaita laitteita, jotka optimoivat moottorin käyttöä ja energian tarvetta päästöjen vähentämiseksi edelleen. Aluksella on myös automaattisia tiedonkeruujärjestelmiä energian etäseurantaa ja analysointia varten toimintojen optimoimiseksi.

World Promenade -tila

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähes 104 metriä pitkä ulkona sijaitseva World Promenade on yksi laivan vaikuttavimmista tiloista. Päivällä tai yöllä siellä on viihdettä ja upeita merinäkymiä sekä 11 kannen korkuinen The Venom Drop @ The Spiral -liukumäki –arkkitehtoninen mestariteos ja pisin kuiva liukumäki merellä.
World Promenade on yhteydessä World Galleriaan, joka on kooltaan 2 214 neliömetriä ja jonka kruunaa vaikuttava LED-kupolikatto. World Promenade on täydellinen paikka tehdä ostoksia, ruokailla ja rentoutua.

Makuelämykset

MSC World Europa vie vieraat gastronomiselle matkalle ympäri maailmaa. Valittavana on 20 baaria ja loungea sekä 13 ruokailupaikkaa, joista jokaisella on oma yksilöllinen tyylinsä ja tunnelmansa. Mukana on kuusi erikoisravintolaa ja seitsemän upouutta baari- ja kahvilakonseptia.

Chef’s Garden Kitchen on ensimmäinen MSC Cruisesin ja Michelin-tähdellä palkitun kokin, tv-persoonallisuuden ja kirjailija Niklas Ekstedtin yhteistyö maalta merelle -hengessä. Uudessa ravintolassa on ensimmäistä kertaa merellä vesiviljelypuutarha, jossa vieraille tarjotaan ainutlaatuisia mukaansatempaavia elämyksellä. Mestarikokki valmistaa siellä Ekstedtin ainutlaatuisia luomuksia avokeittiössä merinäkymä taustanaan.

Varustamon ensimmäinen mikropanimo on toteutettu yhteistyössä italialaisen käsityö- ja maatilapanimon Birra Baladinin perustajan ja panimomestarin Teo Musson kanssa.

Uudenlaista viihdettä

Kaikenikäiset vieraat voivat nauttia upeasta viihteestä aamusta iltaan. Aluksella on muun muassa kolme uutta konserttityylistä esitystä monikäyttöisessä Luna Park Arenassa, viisi uutta täysimittaista teatterituotantoa World Theatressa ja neljä teemaelämystä Panoramassa. Lounge- ja pop-up -live-esityksiä on kaikkialla laivalla.

Suurin lastenalue MSC Cruisesin laivastossa

MSC World Europan lastenalue on laivaston suurin. Siinä on yli 766 m2 sisätilaa ja seitsemän huonetta, eri ikäryhmille 0–17-vuotiaille. Huoneet on kehitetty yhteistyössä LEGO:n ja Chiccon kanssa.

Tilat hyvinvointiin ja oleiluun

Seitsemästä uima-altaasta ja 13 porealtaasta laivan eri osissa jokainen matkailija löytää itselleen sopivimman, oli sitten tarkoitus rentoutua tai nauttia jännityksestä ja seikkailusta.

Elegantti ja eklusiivinen MSC Yacht Club

MSC World Europassa on tähän mennessä ylellisin MSC Yacht Club, jonka väljät tilat, suuret ulkoalueet ja tyylikkäät sviitit tarjoavat vertaansa vailla olevaa mukavuutta. Tiloihin kuuluu ensimmäistä kertaa täysin uusittu kahdelle kannelle ulottuva aurinkokansi. Kaksi upouutta erittäin tilavaa Owner-sviittiä ovat osa “laiva laivassa” -konseptia.

Innovatiiviset majoitustilat

MSC World Europassa hytit on suunniteltu täysin uusiksi, ja aluksella on eniten parvekehyttejä koko laivastossa. Tarjolla on korkealaatuisia ja viihtyisiä majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun, esimerkiksi MSC Yacht Clubin ylelliset sviitit yksityistiloineen ja Infinite Ocean View -hyttihuoneet, joissa on panoraamaliukuikkunat.

 

Lähde: MSC Cruises

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.