Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Muumit lentävät maailmalle

Finnair täyttää sata vuotta marraskuussa 2023. Yksi merkkivuoden ensimmäisistä asiakkaille näkyvistä tapahtumista on, että kahden Finnairin Airbus A350 -lentokoneen kyljet koristellaan rakastetuilla muumihahmoilla.

Muumipeikkoa ja Niiskuneitiä esittävä kuva on teipattu rekisterinumerolla OH-LWP ja OH-LWO oleviin Airbus A350 -koneisiin. Koneet tulevat vuoden kuluessa lentämään moniin eri Finnairin kaukokohteisiin, esimerkiksi Tokioon, Dallasiin ja Bangkokiin.

“Finnairin tarkoitus on rikastuttaa elämää yhdistämällä maailmaa, ja tämä on myös merkkivuotemme teema. Yhteisöllisyyttä, yhdessäoloa ja seikkailuja rakastavat muumit sopivat erinomaisesti juhlistamaan satavuotista taivaltamme”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner. “Merkkivuosi näkyy asiakkaillemme myös monin muin tavoin, kun muistelemme historiaamme ja katsomme samalla vahvasti tulevaisuuteen.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Muumihahmojen brändi edustaa suvaitsevaisuutta, hyväksyntää ja ystävyyttä, joiden perustalle pohjoismaiset yhteiskunnat rakentuvat. Nämä arvot näkyvät myös muumien halausta esittävässä kuvassa lentokoneiden kyljessä”, sanoo Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström.

Muumeja on nähty Finnairin lentokoneiden kyljissä viimeksi 1990-luvulla. Muumikuvioinnin teippauksen on tehnyt Hongkongissa Finnairin kumppani HAECO.

Lisäksi Finnairin tekniikka Helsinki-Vantaalla on maalannut juhlavuoden englanninkielisen sloganin “Bringing us together since 1923” kolmen muun Airbus-koneen kylkeen. Näiden koneiden rekisterinumerot ovat OH-LWR (A350), OH-LXM (A320) ja OH-LXK (A320).

Lähde: Finnair

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.