Hyppää sisältöön
· Leena

Muutoksia Helsinki-Vantaalla

Terminaali 2:n taksiasema muuttaa 15.4.

Ensimmäisenä tapahtuu taksiaseman muutos. Nykyinen terminaali 2:n edustalla, saapuvien tasolla sijaitseva taksiasema muuttaa 15. huhtikuuta terminaalin pohjakerrokseen. Matkustajat kulkevat terminaalista uudelle taksiasemalle tuloaula 2A:n rullaportailla ja hissillä kerrosta alemmaksi P-kerrokseen.

Bussiasema ja invataksit muuttavat 15.5.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

15.toukokuuta muuttavat terminaali 2:n bussien jättö- ja lähtölaiturit sekä invataksien odotusalue. Ne siirtyvät nykyiseltä paikaltaan noin sata metriä kohti lentokentän toimistorakennuksia hotelli Scandicin edustalle.

Samalla hotelli- ja parkkibussit siirtyvät myös uudelle bussiasemalle. Nouto- ja jättöpaikat sijaitsevat P5-pysäköintitalon edustalla Lentäjäntiellä.

Linja-autoliikenteen ajoreitti lentoaseman alueella muuttuu. Bussit ajavat jatkossa terminaali 2:n bussiasemalle Teletien-Lentäjäntien kautta, eivätkä enää Terminaalitieltä kuten aikaisemmin.

Bussiasemalle valmistuu toukokuun loppuun mennessä liukuporrasyhteys terminaali 2:n lähtöselvityskerrokseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkustajien jättö terminaali 2:n pääovien eteen päättyy 23.5.

Terminaali 2:n pääovien eteen johtava ramppi puretaan kesän aikana. Tämän vuoksi lähtöselvityksen eteen ei enää pääse ajamaan, vaan taksit ja yksityisautot jättävät matkustajat kyydistä yhtä tasoa alemmas, saapuvien tasolle. Tämä muutos tapahtuu 23. toukokuuta.

Matkustajien jättöä varten avataan uusi saattopiha, josta on rullaporrasyhteys lähtöselvitykseen. Saattopiha valmistuu kokonaisuudessaan kesäkuun alussa.

Terminaalin edessä voi jatkossakin pysähtyä vain hetkeksi ja jättää matkustajat kyydistä, mutta pysäköinti on kielletty.

Saattajat ja erityisesti matkustajien vastaanottajat voivat pysäköidä P3:n pikaparkissa. Pysäköinti maksaa yhden euron 10 minuutilta eli kuusi euroa tunnilta. Hallista voi ajaa ilmaiseksi ulos, jos sisäänajosta on kulunut alle 10 minuuttia.

Miksi terminaali 2:n edustalla tehdään muutoksia?

Huhti- ja toukokuussa tehtävät ajoreitti- ja laiturimuutokset ovat osa terminaali 2:n laajentamishanketta ja liittyvät Finavian miljardin euron investointiohjelmaan Helsinki-Vantaalla.

Nyt tehtävät uudelleenjärjestelyt valmistuvat kokonaisuudessaan pääosin kesäkuun loppuun mennessä, ja rakentamisessa siirrytään pysyvämpään vaiheeseen. Loppuvuonna ei näillä näkymin ole tiedossa suurempia muutoksia.

Leena