Hyppää sisältöön
· Leena

Myös SMT sopimukseen varauskanavamaksuista IAG:n kanssa

CWT:n lisäksi myös American Express Global Business Travel (GB) eli Suomessa SMT on tehnyt sopimuksen IAG:n kanssa varauskanavamaksuista.

British Airways ja Iberia veloittavat 1.11.alkaen 8 punnan suuruisen maksun lentolipuista, jotka varataan epäsuorien kanavien kautta. Näitä ovat kansainväliset varausjärjestelmät (GDS; global distribution system) ja erilaiset online-varaustyökalut, joita mm. matkatoimistot käyttävät.

CWT:n lisäksi myös SMT:n ja American Express GBT:n asiakkaat voivat jatkossakin hyödyntää näiden lentoyhtiöiden valikoimaa ilman lisämaksua.  Sopimus koskee kaikkia GDS-varauksia mutta jokaisen GDS-järjestelmän tulee vielä itse liittyä mukaan sopimukseen. Toistaiseksi mukana on yksi GDS ja muiden kanssa neuvottelut jatkuvat aktiivisina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi American Express GBT, British Airways, Iberia ja kansainväliset varausjärjestelmät työskentelevät yhdessä arvioidakseen, miten lentoalalla paljon puhuttanutta NDC-käytäntöä (New Distribution Capabilities) voidaan hyödyntää yritysten ja organisaatioiden matkahallinnossa ja liikematkustuksessa.

Leena