Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Naantalin Matkailugaalassa jaettiin tunnustuksia

Vuoden 2019 Naantalin Master -matkailutunnustus jaettiin kahdelle yrittäjälle; Pentti-Oskari Kankaalle ja Annika Virtaselle.

Viime vuonna ensimmäisen kerran jaettu matkailutunnustus luovutettiin yrittäjille Naantalin Matkailugaalassa Naantalin Kylpylässä torstaina.

Vuoden 2019 Naantalin Master -matkailutunnustuksen saaja on Naantalin ja Turun seudulla toimiva matkailuyrittäjä Pentti-Oskari Kangas, joka on päässyt kokemaan elämää niin muusikkona, opettajana, matkailuyrittäjänä, höyrylaiva Ukkopekan kapteenina, Herrankukkaron vanhanaisäntänä ja näiden molempien kiireapulaisena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseinen monitoimimies on tunnettu myös hyväntekijänä Lotus Hill -projektinsa kautta. Hän auttaa monin tavoin avuntarpeessa Sri Lankassa olevia lapsia ja köyhiä perheitä.

Pentti-Oskari on sinnikkäästi vaalinut höyrylaivaperinnettä Turun ja Naantalin välillä, osallistunut Herrankukkaron kanssa lukuisiin kilpailuihin hyvällä menestyksellä, mm. viimeisimpänä Matkamessuilla viikko sitten kestävän kehityksen kilpailussa yritys pääsi viiden parhaimman joukkoon, vuosi sitten myös Matkamessuilla jaettiin Luonto matkailussa- kilpailun palkinnot, jossa Herrankukkaro voitti yrityssarjan 1. palkinnon sekä sai yleisöäänestyksessä huimat 75 % äänistä Villikala -aktiviteetillaan. Yritys on myös palkittu Suomen parhaana matkailuyrityksenä. Pentti-Oskari Kangas palkittiin viime Naantalipäivänä Vallis Gratiae -mitalilla.

 

Toinen vuoden 2019 tunnustuksen saaja, Hotel Amandiksen yrittäjä Annika Virtanen kuuluu nuorimpien Naantalin yrittäjien joukkoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka sukupolvenvaihdos ja samaan aikaan mittava, vanhassa puutalossa tehty ravintolan ja hotellipuolen remontti vaati nuoren yrittäjän ajan lähes kokonaan, kehitti hän samalla kuitenkin innokkaasti Amandikseen uutta ilmettä ja ruokakonseptia.

Annika Virtanen on ollut mukana yrityksen toiminnassa jo vuosikausia yhdessä äitinsä kanssa ja sukupolvien perinne on saanut jatkoa, kun omat tyttäret ovat hyörineet pienestä pitäen Amandiksessa äitinsä tavoin.

Ravintolan sisällön tarjonta ja uudenlaisen tuotteen lanseeraaminen rannan tarjontaan on tuonut mukavaa vaihtelua ja asiakkaat ovat ottaneet tuotteet mielihyvin vastaan. Suomen keliakialiitto on myöntänyt yritykselle gluteenittoman palvelun merkin.

Lisäksi yritys voitti viime kesäkuussa SMAKU-ruokatapahtuman parhaan annoksen tittelin, jonka valinnan tekivät asiakkaat.

Yrittäjä oli syksyllä ehdokkaana Suomen matkatoimistoalan liiton eli SMAL:n vuoden matkailutulokkaana ja yritys vuoden matkailukohteena suurten ja tunnettujen kohteiden rinnalla. Jo pääsy ehdokkaaksi on hieno saavutus.

”Halusimme jakaa tunnustuksen toimijoidemme sekä seniorille että juniorille. Toinen on pitkän uran tehnyt, mutta edelleen hersyviä ideoita pullollaan oleva Pentti-Oskari ja toinen, vasta yrittäjän kokonaisvastuun ottanut mutta sitäkin innokkaampi Annika. Olemme onnekkaita, että Naantalista löytyy erilaisia ja myös eri-ikäisiä palveluntarjoajia, joka tukee monipuolista tarjontaamme”, iloitsee Visit Naantalin toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

 

Lähde ja kuva: Visit Naantali

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.