Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Näpistelevät hotellivieraat

Hotels.comin tekemän kyselyn mukaan lähes puolet suomalaisista matkailijoista (48 %) on varastanut hotellista vähintään yhden tavaran. Heidän omatuntonsa ei pahemmin soimaa, sillä jopa 70 prosenttia ilmoittaa kertovansa näpistyksistään perheelleen ja ystävilleen – täysin vailla syyllisyyttä!

Viimeisen vuoden matkustusrajoitusten jälkeen matkailijat olisivat enemmän kuin valmiita viettämään taas parasta hotellielämää, ja 36 prosenttia onkin sitä mieltä, että ilmainen hotelliyö on suorastaan rikollisen hyvä tarjous. Silti 56 prosenttia suomalaisista matkailijoista myöntää, että hotellien pienet hygieniatarvikkeet ovat erittäin houkuttelevia pakata mukaan loman päätteeksi.

Suomalaiset matkailijat toivovat, että majoituksessa on parveke (44 %), tyylikäs hotellihuone (44 %), upea näkymä (43 %) ja pimennysverhot (39 %).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kylpyhuonetarvikkeiden (56 %) ohella matkailijoista 30 prosenttia kertoo vievänsä mukanaan hotellihuoneen teepussit ja kahvi- ja sokeripakkaukset, 23 prosenttia myöntää napanneensa matkaan hotellin aamutohvelit, ja 7 prosenttia on pakannut loman päätteeksi laukkuunsa hotellin kylpytakin.

Hieman yllättäen suomalaiset myöntävät varastaneensa myös epätavallisempia tavaroita, kuten lautasia ja ruokailuvälineitä (4 %), kahvin- tai vedenkeittimen (6 %), television (4 %) ja jopa hotellin aulan kutsukellon (5 %). Mukavuus on silti etusijalla – joka viides (19 %) ilmoittaa, että valitsisi kylpytakin ja tohvelit.

Vain 12 prosenttia suomalaisista matkailijoista tuntee syyllisyyttä hotellin pikkutavaroiden varastamisesta. 23 prosenttia on sitä mieltä, että hotellitavaroiden ottaminen on aivan normaalia. Mukaan mahtuu kuitenkin myös adrenaliiniriippuvaisia, jotka kertovat nauttivansa aamiaiscroissantien varastamisen tarjoamasta jännityksestä (8 %).

Vuosi 2020 oli matkailun kannalta surkea, ja onkin selvää, että suomalaiset ovat jälleen valmiita palaamaan valtavien hotellisänkyjen ja viiden tähden hemmottelun pariin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkustusrajoitusten seurauksena lähes puolet (43 %) matkailijoista ilmoittaa ikävöivänsä eniten hotellien ravintoloita, kun taas 41 prosenttia suomalaisista kaipaa eniten puhdasta ja tahratonta kylpyhuonetta. 40 prosenttia ikävöi kuohkeita ja puhtaita lakanoita, ja 36 prosenttia kaipaa hotellin kylpylän hemmottelutuokioita ja poreallasta – laventelintuoksuisine hierontaöljyineen kaikkineen.

 

Lähde: Hotels.com

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.