Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Näyttelijä Kaley Cuoco: matkustamohenkilöstölle pitäisi antaa tippiä

Big Bang Theory -tähti, joka on näytellyt lentoemännän roolia valkokankaalla, on pyytänyt matkustajia osoittamaan kiitollisuuttaan matkustamohenkilökunnalle kaivamalla lompakkonsa esiin.

Kaley Cuoco, joka näytteli hiljattain lentoemäntää HBO:n Max-tv-sarjassa The Flight Attendant kertoi, että lentoemännän rooliin asettuminen antoi hänelle uutta arvostusta työtä kohtaan.

Kun häntä haastatellut toimittaja kysyi Cuocolta, pitäisikö lentoemännille antaa tippiä kuten muillekin palvelualoille, hän vastasi; “Kyllä. He ansaitsevat tippiä. Antakaa tippiä lentoemännille!”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tähden vastaus sai somemylläkän, missä vaadittiin, että lentoyhtiöiden pitäisi maksaa enemmän peruspalkkaa sen sijaan, että lentoemäntien pitäisi luottaa matkustajien juomarahoihin.

Keskustelussa tuotiin esille, että valtaosa lentoemännän työajasta kuluu asiakkaiden palvelemiseen, joten sitä pitäisi periaatteessa kohdella kuten muitakin palveluja, kuten tarjoilua.

Lähes kaikki yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt kieltävät matkustamohenkilökuntaa ottamasta vastaan juomarahoja työtehtävissä, vaikka se ei ole täysin tavatonta. Esimerkiksi vuonna 2019 Frontier Airlines antoi matkustajilleen mahdollisuuden lisätä juomarahaa lennon aikana tehtäviin ostoksiin.

Eräs Frontier Airlinesin entinen lentoemäntä kertoi kuitenkin CNN:lle, ettei hän koskaan tienannut yli 100 dollaria tippiä yhden kuukauden aikana, vaikka hän teki yli kokopäivätyötä. Frontierin digitaaliseen maksujärjestelmään sisältyvä juomarahatoiminto aiheutti tiettävästi myös hämmennystä joidenkin matkustajien keskuudessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: SImple Flying

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.