Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Neljän vuoden odotus tuli päätökseensä – MyStar on vihdoin liikenteessä

”Ikinä emme ole kohdanneet samanlaisia haasteita uuden laivan teossa”, sanoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene uuden MyStarin neitsytmatkalla 13.12.2022. Laivan rakennus on viivästynyt niin pandemian kuin sodan myötä, mutta nyt MyStar saapui palvelemaan Helsinki-Tallinna-välille.

Marietta Kähärä osallistui Tallinkin kilpailuun vuonna 2021 ja ehdotti uudelle laivalle nimeksi MyStar. Hänen ehdotuksensa voitti.

”Kuin salama kirkkaalta taivaalta se tuli mieleeni”, kertoo laivan nimen keksinyt Marietta Kähärä. Hän osallistui vuonna 2021 nimikisaan, jossa ehdotettiin uutta nimeä laivalle. ”Itämerellä seilaa jo Megastar, joten täytyyhän mukana olla omakin tähti”, Kähärä jatkaa. Tuntemuksiaan hän kuvailee jännittyneeksi MyStarin neitsytmatkalla.

MyStarin sisustus on hyvin elegantti ja pelkistetty.

Suojeltava Itämeri

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Beauty of Baltic Sea” lukee uuden MyStar-aluksen seinällä. Se korostaa vastuullisuutta, jota Tallinkillakin otetaan jatkuvasti huomioon. Uututtaan hohtava alus tuo esiin uusia puolia myös suunnittelussa. Vertti Kiven suunnittelema sisustus on valoisa ja erityisesti huomiota kiinnittää suuri Garden-alue. Se on lasitettu terassi laivan päädyssä, jossa lämpöä riittää vielä joulukuussakin. Leikkihuonekin on totutusta poikkeava leikkihevosineen ja sen seinässä komeilee kuva Pärnusta tutusta perheiden teemapuistosta Lottemaasta.

MyStarin myymälässä ovat vastaanottamassa Muumihahmot.

Ei voi eksyä

Laivan suunnitellut Kivi kertoo myös, että uusi MyStar on X-kirjaimen muotoinen – siellä näkee päästä päähän eikä eksy! Laiva on täynnä katseenvangitsijoita viherkasveista valaisimiin ja tax free on jotain, mitä ei ole ennen nähty. Ovella ovat vastaanottamassa Muumihahmot veneessä, jonne voi itsekin istahtaa. Kahdessa kerroksessa palvelevan myymälän valikoima on laaja niin leluista viskeihin kuin vaatteista viineihin. Vaikka MyStar on ulkoisesti hyvin samanlainen kuin Megastar, oli ohje suunnitteluun ”älä kopio mitään MegaStarilta” ja sitä on noudatettu, laivalla on täysin oma henkensä.

Laivan kapteeni Aivar Moorus nauttii uudesta laivasta, erityisesti upeasta komentosillastaan.

”Kaikki on upeaa”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laivan kapteeni Aivar Moorus kertoo hymyillen, että kaikki laivassa ovat hänen suosikkikohtiaan. Laiva on suunniteltu erilaisia matkustajia silmällä pitäen – tekemistä löytyy niin lapsille, perheille kuin luksusmatkailjoillekin comfort ja business loungen myötä. ”Minun lempipaikkani on erityisesti paratiisimainen garden laivan päädyssä samoin kuin family lounge, siellä perheet viihtyvät”, Moorus kertoo. Erityisesti hän nostaa esiin oman paikkansa komentosillalla – sieltä on upeaa katsella niin Helsingin kuin Tallinnan valoja uuden tähden lipuessa satamaan.

MyStarin taxfree on elämys. Siellä on mm. virolaisen Shishin sisustustuotteita ja joulukoristeita.

 

Katja Lehtinen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.