Neste toimittaa uusiutuvaa lentopolttoainetta KLM:n lennoille

KLM on ostanut Nesteeltä vastuullista lentopolttoainetta, joka on valmistettu käytetystä paistorasvasta. Polttoaine on sertifioitu perinteisen lentopolttoainestandardin mukaisesti ja täyttää samat laatu- ja turvallisuusvaatimukset.

Uusiutuvaa polttoainetta sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen ja se on täysin yhteensopiva nykyisen suihkumoottoritekniikan ja polttoaineen jakeluinfrastruktuurin, putkistojen, säilytyksen ja palopostien kanssa. Sekoitusta saa Schipholin lentokentällä Amsterdamissa.

Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen käytöllä, kuljetusten osuus mukaan luettuna, saavutetaan jopa 80 % pienempi hiilijalanjälki polttoaineen elinkaaren aikana verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen.

USA:ssa ja Euroopassa Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen kapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia vuodessa. Tuotantokapasiteettia kasvatetaan parhaillaan, ja se tulee olemaan yli miljoona tonnia.

Yhteistyön myötä Neste liittyy KLM:n Corporate BioFuel -ohjelmaan, jonka avulla yhtiö pystyy vähentämään omia liikematkustamisesta syntyviä hiilidioksidipäästöjään KLM:n lennoilla 100 %:lla. Ohjelmassa mukana olevat yritykset maksavat lisämaksun, joka kattaa vastuullisen lentopolttoaineen ja tavallisen fossiilisen lentopetrolin hintaeron.

Ohjelma on osa KLM:nLennä vastuullisesti”-hanketta. Sen puitteissa yhtiö kutsuu myös kuluttajia käyttämään hiilidioksidipäästöjen kompensointipalvelua CO2ZEROa.

Lähde: Air France-KLM Group

 

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X