Nordic Choice hotelli T2-terminaalin eteen 2024

Helsinki-Vantaalle, T2-terminaalin eteen, rakennetaan uusi, yli 700-huoneinen hotelli, jota tulee operoimaan Nordic Choice Hotels.

LAK Real Estate ja Skanska ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen hotellikokonaisuuden rakentamisesta.
13-kerroksinen kokonaisuus on Suomen suurin hotellihanke. Hotelli avataan vuonna 2024.

Hotellista on suora sisäyhteys terminaali 2:een sekä lentokentän juna-asemalle.

Hotellin operaattoriksi on valittu Nordic Choice Hotels, joka tuo Helsinki-Vantaalle hankkeen myötä kaksi eri hotellikonseptia. Suunnitellut hotellikonseptit tarjoavat tulevaisuudessa matkustajille muun muassa viisi ravintolaa sekä spa- ja kuntosalitilat. Lisäksi hotellissa on korkealaatuiset ja laajat kokous- ja konferenssipalvelut, ja sen kattokerrokseen tulee kaikille vierailijoille avoin Sky Bar.

Vastuullisuus on ollut suunnittelussa lähtökohtana. Hotellille haetaan LEED Gold -sertifikaattia ja työmaalle tavoitellaan 70 prosentin jätteen hyödyntämisastetta. Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtitoimisto SARC ja urakoitsijana Skanska.

Hotellihanke on yksi LAK:n Avia City -alueen kehityshankkeista. Avia City yhdistää luonnon, cityelämän ja lentokentän ainutlaatuiseksi kaupunkiympäristöksi. Alueelle syntyy kansainvälisiä palveluita, työpaikkoja sekä asuntoja.

”Aviapoliksen alue on yksi pääkaupunkiseudun nopeasti kehittyvistä kasvukeskittymistä. On hienoa nähdä, kuinka kunnianhimoinen hanke etenee ja samalla lentokentän palvelut paranevat”, toteaa Jani Nokkanen, LAK:n hallituksen puheenjohtaja.

 

Lähde: LAK Real Estate

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X