Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Norjaan uusi halpalentoyhtiö

Norjasta on viime vuoden aikana kantautunut uutisia useammastakin uudesta lentoyhtiöstä. Norwegian sai kilpailijoita Norjan sisäisille lennoille, kun maassa aloittaa liikennöinnin uusi lentoyhtiö Flyr. Myös Wizz Air on kertonut tulevansa Norjan sisäisille markkinoille, joilla lentää myös SAS ja Wideroen.

Norwegianin yrityssaneerauksen yhteydessä yhtiö ilmoitti keskittyvänsä Norjan ja Euroopan sisäisiin lentoihin.

Nyt perustettu uusi norjalainen lentoyhtiö, Norse Atlantic Airways, tähyää Euroopasta Yhdysvaltoihin. Suunnitelmien mukaan yhtiö aloittaa lennot joulukuussa. Yhtiö on saamassa käyttöönsä Boeing 787 Dreamliner –koneita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Norse Atlantic Airwaysin reittiverkostoon kuuluvat alussa New York, Los Angeles, Miami, Lontoo, Pariisi ja Oslo. Yhtiö aikoo laajentaa reittiverkostoa Aasian kohteisiin, kun se saa laivastoonsa useamman Dreamlinerin.  Yhtiön tiedotteen mukaan kasvu perustuu kuitenkin yksinomaan kysyntään ja kannattavuuteen.

Norse Atlantic Airwaysin toimitusjohtajana toimii yhtiön suurin omistaja, sijoittajana ja yrittäjänä tunnettu Bjørn Tore Larsen. Hän on lentoyhtiöiden henkilöstöyhtiö OSM Aviationin yksi perustajista sekä kansainvälisen merenkulun asiantuntija.

Bjørn Tore Larsen omistaa yrityksensä BT Larsen & Co Ltd:n kautta 53 prosenttia osakkeista, minkä lisäksi 10 prosenttia omistaa BT Larsen ja tytäryhtiöt. Norwegianin entinen toimitusjohtaja Bjørn Kjos omistaa 15 prosenttia ja Bjørn Kise 12 prosenttia osakkeista. Yhtiö noteerataan Euronext Growth -listalla Oslon pörssissä huhtikuussa.

Yhtiön operatiivisena johtajana toimii Espen Høiby, joka toimi aiemmin OSM Aviationin toimitusjohtajana ja yhtenä perustajana. Hän on toiminut myös SAS:n operatiivisena päällikkönä Oslossa. Talousjohtaja James Lightbourn tuo kokemusta kansainvälisestä rahoituksesta kuljetusalalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Meillä on nyt ainutkertainen tilaisuus rakentaa upouusi lentoyhtiö tyhjästä. Maailman avautuessa ihmiset tarvitsevat innovatiivisen, edullisen mannertenvälisen lentoyhtiön, joka käyttää moderneja, ympäristöystävällisempiä ja polttoainetehokkaampia lentokoneita. Meillä on alan osaamista ja olemme saaneet modernit Dreamlinerit erittäin hyvillä ehdoilla. Norse Atlantic Airways tarjoaa ihmisille mahdollisuuden matkustaa mantereiden välillä kohtuuhintaan ”, kertoi yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Bjørn Tore Larsen.

 

 

Lähde: Norse Atlantic Airways

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.