Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Norwegain Air Argentina JetSMART Airlinesille

Norwegian Air Shuttle myy tytäryhtiönsä Norwegian Air Argentinan (NAA) JetSMART Airlinesille. ­ 

JetSMART ottaa NAAn toiminnot hoitaakseen välittömästi ja jatkaa NAAn reittien operoimista Buenos Airesin Aeroparquen lentoasemalta.

Osapuolet arvioivat, että yhdistymisprosessiin kuluu joitakin kuukausia, ja että Norwegianin tavaramerkki poistuu käytöstä Argentiinan sisäisillä lennoilla tämän ajanjakson kuluessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seuraavan puolen vuoden aikana NAAn liikennöimät kolme Boeing 737-800 -konetta korvataan JetSMARTin omilla Airbus A320 -koneilla. Kolme Boeing 737-800 -konetta palautetaan Norwegianin reittiverkostoon Euroopassa.

“Norwegian on vaiheessa, jossa yhtiö siirtyy kasvusta kannattavuuteen. Teemme nyt kaikki tarvittavat toimet, jotta varmistamme, että Norwegian on hyvissä asemissa tulevaisuutta ajatellen. Olemme viime kuukausien aikana tehneet tärkeitä muutoksia reittiverkostossamme, jotta voimme varmistaa pitkän aikavälin kannattavuuden. Argentiinan yleisen tilanteen vuoksi on ollut vaikea saavuttaa tyydyttävää kannattavuutta siellä olevalle tytäryhtiölle. Useimmat kustannukset ovat dollareissa, kun taas tulot saadaan pesoina. Peson jyrkkä heikkeneminen dollariin nähden on luonut merkittävän kuilun kustannusten ja tulojen välille”, sanoo Norwegianin vt. konsernijohtaja ja talousjohtaja Geir Karlsen.

“JetSMARTin kanssa allekirjoittamamme sopimus varmistaa, että se, minkä olemme rakentaneet Argentiinassa viimeisen kahden vuoden aikana, jatkuu. Nyt kahdesta uusimmasta lentoyhtiöstä Argentiinassa tulee yksi yhdistetty ja vahvempi yksikkö. Yhdessä niillä tulee olemaan noin 10 prosenttia kotimaan markkinoista ja yhtiöstä tulee kolmanneksi suurin toimija maassa”, hän jatkaa.

Lennot jatkuvat suunnitellun mukaisesti

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkustajat, jotka ovat ostaneet lentolippuja NAAlta, tulevat lentämään suunnitellun mukaisesti ilman muutoksia. NAA liikennöi ainoastaan Argentiinan sisäisiä lentoja. Sopimus ei vaikuta Norwegianin kaukoreitteihin Lontoon ja Buenos Airesin välillä, sillä näitä reittejä operoi Norwegianin Britannian tytäryhtiö Norwegian Air UK (NUK).

Kaikki Norwegianin NAAn palveluksessa olevat työntekijät siirtyvät JetSMARTin palvelukseen lukuun ottamatta asiakaspalvelussa työskenteleviä. He jatkavat Norwegianin palveluksessa ja tarjoavat jatkossa palveluja sekä JetSMARTin kotimaan lentoja lentäville asiakkaille että Norwegianin asiakkaille, jotka lentävät Euroopan ja Etelä-Amerikan välillä.

NAA sai lentotoimiluvan tammikuussa 2018 ja aloitti lennot saman vuoden lokakuussa. NAAn lentolaivastossa on kolme Boeing 737-800 -konetta ja 20 päivittäistä lentoa kahdeksalla reitillä Buenos Airesin Aeroparquen lentoaseman sekä Barilochen, Córdoban, Iguazún, Jujuyn, Mendozan, Neuquénin, Saltan ja Ushuaian välillä.

Kaikkiaan NAA on kuljettanut 973 000 matkustajaa.

Lähde: Norwegian
Kuva: Norwegian laskeutumassa Buenos Airesiin

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.