Hyppää sisältöön
· Riikka Krenn

Norwegianilla 1,3 miljoonaa matkustajaa joulukuussa – koko vuoden kasvu 16%

Norwegianilla oli yli 1,3 miljoonaa matkustajaa joulukuussa 2023. Käyttöaste oli 83,6 prosenttia, mikä on kuusi prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin joulukuussa. Vuonna 2023 Norwegianilla oli yli 20 miljoonaa matkustajaa, mikä tarkoittaa kaikkiaan 16 prosentin kasvua edellisvuoteen nähden.

Norwegian hyvässä noususuhdanteessa

Koko vuonna 2023 Norwegianilla oli 20,6 miljoonaa matkustajaa. Matkustajamäärä kasvoi 16 prosentilla edellisvuodesta. Kapasiteetti kasvoi 18 prosenttia samalla kun käyttöaste nousi kahdella prosenttiyksiköllä 84,7 prosenttiin.

– Joulukuun 1,3 miljoonaa matkustajaa mukaan lukien kaikkiaan yli 20 miljoonaa matkustajaa valitsi Norwegianin koko vuoden 2023 aikana. Käyttöasteemme nousi merkittävästi edellisvuodesta. Olen iloinen näistä vahvoista tuloksista. On myös rohkaisevaa, että vuonna 2023 nähty varausten hyvä kehityssuunta näyttää jatkuvan vuonna 2024. Monet matkustajistamme suunnittelevat jo tulevia matkojaan ja hyödyntävät matkojensa varaamisessa myös käynnissä olevaa uudenvuoden kampanjaamme, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pia-myrsky vaikutti täsmällisyyslukuihin

Norwegianilla oli joulukuussa 1 308 441 matkustajaa, mikä on lähes sama määrä kuin vuotta aiemmin joulukuussa. Kapasiteetti (ASK) oli 2 013 miljoonaa istuinkilometriä, mikä on viisi prosenttia vähemmän kuin samana ajankohtana vuotta aiemmin. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 684 miljoonaa istuinkilometriä. Joulukuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 65 lentokonetta.

Aikataulun mukaisista lennoista toteutui 99,5 prosenttia. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudella, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 70,4 prosenttia. Pia-talvimyrsky vaikutti merkittävästi täsmällisyyteen. Kaikista lähteneistä lennoista 93 prosenttia saapui kuitenkin perille aikataulussa tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta.

– Pia-talvimyrsky vaikutti toimintoihimme joulunaluspäivinä, mutta kollegojemme kovan työn ja hyvän suunnittelun ansiosta pystyimme järjestämään nopeasti useita ylimääräisiä lähtöjä ja lentämään asiakkaamme ajallaan joulunviettoon, kertoo Karlsen.

Joulukuussa Norjan kilpailuvirasto hyväksyi yrityskaupan, jossa Norwegian ostaa lentoyhtiö Widerøen. Kauppa toteutetaan myöhemmin tässä kuussa. Yhtiöt ovat toimineet rinnakkain ja täydentäneet toisiaan vuosien ajan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joulukuussa Norwegian julkisti uusia reittejä Norjasta Rodokselle, Palmaan, Edinburghiin ja Istanbuliin. Norwegianin kesäohjelmassa 2024 on tarjolla yli 330 reittiä yli 120 kohteeseen.

Lähde ja kuva: Norwegian

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.