Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Norwegianilla toiseksi paras vuosineljännestulos 21-vuotisen historian aikana

Vuoden 2023 kolmannella vuosineljänneksellä Norwegianin liikevoitto (EBIT) oli 2 170 miljoonaa Norjan kruunua (noin 184 miljoonaa euroa), mikä vastaa 25 prosentin liikevoittoprosenttia. Tämä on korkein liikevoitto yhtiön historiassa vuoden 2019 kolmannen vuosineljänneksen jälkeen, jolloin yhtiön laivasto oli noin kaksi kertaa suurempi kuin tällä hetkellä.

Tulos ennen veroja (EBT) oli 2 050 miljoonaa Norjan kruunua (n 173 M€). Kassavarat kasvoivat 9,4 miljardiin Norjan kruunuun samaan aikaan, kun yhtiö maksoi takaisin NAS13-joukkovelkakirjalainan osana työtä, jolla varmistetaan yhtiön pääomarakenteen asianmukaisuus. Vuosineljänneksen lopussa Norwegianin laivastossa oli 85 lentokonetta.

Norwegianilla oli kolmannella vuosineljänneksellä 6,5 miljoonaa matkustajaa, kun vuoden 2022 kolmannella vuosineljänneksellä matkustajia oli 6,1 miljoonaa. Kapasiteetti (ASK) oli 10,4 miljardia istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä oli 9,1 miljardia istuinkilometriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kapasiteetti kasvoi 20 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä, kun Norwegian lisäsi kapasiteettiaan kesäkaudella, joka on vuoden vilkkain kausi. Vuosineljänneksen käyttöaste oli 87,4 prosenttia, kun samana ajanjaksona viime vuonna se oli 88,8 prosenttia.

 

Lähde: Norwegian

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.