Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Norwegianin 2022 liiketulos +138 miljoonaa euroa

Norwegian koko vuoden 2022  liiketulos (EBIT) oli 1 502 miljoonaa Norjan kruunua eli noin 137 miljoonaa euroa.

“Päätämme nyt vuoden 2022, joka oli toiminnallisesti hyvä huolimatta laajoista haasteista, joita ala kohtasi Euroopan lentoasemilla. Koko vuoden liiketulos (EBIT) oli 1 502 miljoonaa Norjan kruunua, vaikka polttoaineen hinta oli ennätyskorkealla ja Yhdysvaltain dollari oli vahva”, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

“Uudenvuoden myyntikampanjamme ylitti kaikki odotukset, kun yli miljoona paikkaa myytiin vain 14 päivässä. Se on vahva merkki edessämme olevasta jännittävästä vuodesta”, sanoo Karlsen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Norwegian on hyvissä asemissa vahvistamaan entisestään asemaansa johtavana pohjoismaisena lentoyhtiönä vuonna 2023. Norwegianilla on yli 300 reittiä myynnissä Pohjoismaissa Euroopan kohteisiin.

Norwegian on allekirjoittanut aiesopimuksen (LOI) kuuden ennen vuoden 2023 kesäkautta toimitettavan Boeing 737 MAX 8 -lentokoneen vuokrauksesta Air Lease Corporationin (ALC) kanssa. Nämä vuokrasopimukset helpottavat viivästyksissä, joita Boeingilla on muiden alun perin tälle keväälle suunniteltujen lentokoneiden toimitusten kanssa.

Tulevalla kesäkaudelle yhtiö aikoo liikennöidä yhteensä 81 lentokoneen laivastoa.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Norwegian

 

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.