Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Norwegianin ensimmäinen vuosineljännes noin 93 miljoonaa euroa miinuksella

Norwegian raportoi tänään vuoden 2022 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa. Perinteisesti heikoimman vuosineljänneksen 849 miljoonan Norjan kruunun liiketappioon (EBIT) vaikuttivat myös omikronvirus ja sota Ukrainassa.

Yhtiön käteisaseman turvaaminen on jatkunut korkealla tasolla, 7,5 miljardissa Norjan kruunussa, mikä osoittaa kyvyn sopeutua markkinoiden kysyntään ja kurinalaisuutta likviditeetin säilyttämisessä.

Vuoden 2022 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Norwegianilla oli 2,2 miljoonaa matkustajaa, mikä oli 0,2 miljoonaa enemmän kuin samana ajanjaksona viime vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuotanto (ASK) oli 3,9 miljardia istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 3,0 miljardia istuinkilometriä. Käyttöaste nousi 76,9 prosenttiin viime vuoden saman ajanjakson 38,5 prosentista. Huolimatta tarjolla olevien lentopaikkojen määrän voimakkaasta kasvusta ja uusien reittien suuresta määrästä vuosineljänneksen ja huhtikuun aikana yhtiö on säilyttänyt korkean käyttöasteen ja parantanut tulojaan.

“Olemme sopeutuneet kysynnän vaihteluihin nopeasti ja tehokkaasti sekä onnistuneet turvaamaan vahvan likviditeettiasemamme jopa haastavan ajanjakson aikana. Varausten kasvu ennen kesäkautta on merkittävä ja toivotamme asiakkaamme tervetulleiksi lennoillemme myynnissä oleville lähes 280 reitille. Olen iloinen voidessani todeta, että yritysasiakkaamme ovat palaamassa lennoille. Tiedämme, että he arvostavat suuresti houkuttelevaa reittiverkostoamme ja vahvaa suorituskykyämme täsmällisyydessä”, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Täsmällisyys eli aikataulussa lähtevien lentojen osuus oli 88,1 prosenttia vuoden 2022 ensimmäisellä vuosineljänneksellä, kun se edellisellä vuosineljänneksellä oli 87,8 prosenttia.

Vuosineljänneksellä Norwegian julkisti sopimuksen 10 uuden ja polttoainetehokkaan 737 MAX 8 -lentokoneen vuokraamisesta. Koneet toimitetaan keväällä 2023. Lisäksi Norwegian on vuokraamassa vielä viisi 737 MAX 8 -lentokonetta, jonka jälkeen yhtiön laivastossa tulee olemaan 85 lentokonetta vuoden 2023 kesäsesonkiin mennessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Norwegian

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.