Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Norwegianin kamala vuosi 2020

Norwegian on raportoinut viime vuoden viimeisestä neljänneksestä.

Yhtiön nettotappiot olivat 16,6 miljardia Norjan kruunua, eli noin 1,7 miljardia euroa, mukaan lukien yhtiön arvonalentuminen 12,8 miljardia kruunua, eli noin 1,4 miljardia euroa.

Yhtiön 131 koneesta keskimäärin 15 oli käytössä viimeisellä vuosineljänneksellä. Suurin osa liikennöi Norjan sisäisiä lentoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Norwegian kuljetti 574 000 matkustajaa, mikä on 92 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan vuonna 2019. Koneiden täyttöaste oli 52,4 prosenttia.

”Vuosi 2020 oli äärimmäisen paha vuosi niin koko ilmailulle kuin Norwegianille. Valitettavasti monet työntekijöistämme on jouduttu joko lomauttamaan tai irtisanomaan. Kaikista vaikeuksista huolimatta meillä on taistelutahtoa jäljellä yllin kyllin ja tulemme yhdessä rakentamaan uutta Norwegiania. Teemme kaikkemme, jotta saamme yhtiömme taas nousuun ja pystymme toivottavasti pian avaamaan myös Euroopan lennot”, sanoo Norwegianin CEO Jacob Schram.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.