Norwegianin Q3 vahvistaa hyvää kehitystä

Norwegian julkisti tänään vuoden 2021 kolmannen vuosineljänneksen tuloksen, joka osoittaa positiivisen kehityksen jatkuvan toukokuussa päättyneen onnistuneen uudelleenjärjestelyn jälkeen. Lentojen kysyntä kasvaa kaikilla markkinoilla, joilla yhtiö toimii. Lisäksi varaustilanne on korkea pitkälle kesäkauteen 2022.

Voitto ennen veroja (EBT) oli 169 miljoonaa Norjan kruunua, kun vastaavana ajanjaksona vuonna 2020 tappio oli 980 miljoonaa Norjan kruunua. Lähes 2,5 miljoonaa matkustajaa matkusti Norwegianilla kolmannella vuosineljänneksellä, kun vastaava luku viime vuonna samaan aikaan oli noin miljoona matkustajaa. Kapasiteetti (ASK) kasvoi 130 prosenttia ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) 177 prosenttia verrattuna vuoden 2020 kolmanteen vuosineljännekseen. Käyttöaste oli 73,1 prosenttia, jossa on kasvua 12,5 prosenttiyksikköä. Keskimääräinen matkan pituus kasvoi 20 prosenttia. Kolmannen vuosineljänneksen lopussa yhtiön laivastossa oli 51 lentokonetta.

”Kolmannen vuosineljänneksen tulos osoittaa selvästi, että olemme onnistuneet turvaamaan Norwegianin tulevaisuuden vähentämällä velkaa ja taloudellisia velvoitteita samalla kun olemme keskittyneet kustannustehokkuuteen. Olemme nyt vahvassa taloudellisessa asemassa kohtaamaan talvisesongin. Näemme, että suuntaus matkavarausten tekemisessä on kuukausi kuukaudelta aiempaa pidemmälle tulevaisuuteen. Yhä useammat matkustajat valitsevat lennot Norwegianilla ja reittiverkostomme Euroopassa”, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Jatkuva kustannusten hallinta koko yhtiössä yhdessä alhaisen varojen käytön kanssa on luonut yhtiölle vahvan taloudellisen aseman. Talvisesongin kynnyksellä yhtiöllä on 7,6 miljardin Norjan kruunun käteis- ja muut vastaavat varat.

Norwegianin taloudellinen asema on talvikauden alkaessa paljon vahvempi kuin edellisinä vuosina tiukan kustannusten ja kulujen hallinnan ansiosta. Varaustilanne antaa viitteitä myönteisestä kehityksestä pitkälle vuoteen 2022 asti.

Norwegian Reward -kanta-asiakasohjelma avattiin hiljattain uudelleen.

 

Lähde: Norwegian

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X